Προς ένωση δυνάμεων Κύπρος, Ισραήλ, Ελλάδα κατά της «σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου»

 

Ελλάδα- Κύπρος και Ισραήλ θα ήθελαν να συνεργαστούν με τη βοήθεια και των νέων, που σπουδάζουν σχετικά επαγγέλματα στο εξωτερικό, στην αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news), τη «σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου», δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. «Θα μπορούσαμε σε μια διημερίδα να βάλουμε αυτό το θέμα, ώστε να βρούμε φίλτρα για να αποβάλουμε αυτό το τοξικό που υπάρχει στην καθημερινότητά μας» ανέφερε ο κ. Κουίκ, μετά τη συνάντησή του στην Λευκωσία με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και τους Αποδήμους, Φώτη Φωτίου, και τον πρόεδρο του "Jewish Agency for Israel" του μεγαλύτερου οργανισμού των Ισραηλινών της διασποράς, Ισαάκ Χέρτζογκ .

Ο κ. Κουίκ μίλησε για μια νέα δυναμική στα θέματα τριμερούς συνεργασίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Ισραήλ, στις 20 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθούν τα θέματα διασποράς.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στη Λευκωσία αποφασίστηκε ακόμη μία συνέργεια, τον ερχόμενο Ιούνιο στον Καναδά, όπου έχουν και οι τρεις χώρες σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις.

«Με τη συνεργασία του κ. Χέρτζογκ προσβλέπουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα πολύ δυναμική συνέργεια των τριών χωρών, που σε γενικότερο επίπεδο Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ δουλεύουν πολύ αποφασιστικά για να είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε και ανέφερε ως παράδειγμα τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος»

Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι φιλοδοξία είναι, με τη βοήθεια των διασπορών μας, να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη συνεργασία των τριών χωρών».

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, με τον οποίον αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς για το Κυπριακό, για ζητήματα που αφορούν στις καλές σχέσεις και την ομαλή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο εκκλησιαστικό όσο και το πολιτικό σκηνικό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δώρισε στον κ. Κουίκ μία αργυρή εικόνα με τον Απόστολο Παύλο να ευαγγελίζεται τον χριστιανισμό στην Πάφο, ενώπιον του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου.

Ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τον ηγούμενο της Μονής Κύκκου, Νικηφόρο και επισκέφτηκε το Μνημείο Κυπρο-Ισραηλινής Φιλίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα