Σε καλό δρόμο οι διαβουλεύσεις ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των επαγγελματιών υγείας

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τις συντεχνίες των εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια εκφράζουν οι ιθύνοντες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).
 
Την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών, στο πλαίσιο του οποίου-κατά τις χωριστές συναντήσεις που διεξήχθησαν-, από τη μια ο ΟΚΥπΥ ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη διαδικασία μεταφοράς τους στον Οργανισμό, και από την άλλη οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στη διοίκηση του ΟΚΥπΥ τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους.
 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι διαβουλεύσεις με όλους τους συντεχνιακούς πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα. Αυτό που υποδεικνύεται από πλευράς ΟΚΥπΥ, είναι το γεγονός πως σημαντικά ζητήματα δεν είναι μόνο τα συμβόλαια και τα κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς για να μεταπηδήσουν στον αυτόνομο οργανισμό, αποποιούμενοι τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα, αλλά και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
Για τον λόγο αυτό, ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε να μελετήσει όσα ζητήματα τέθηκαν από πλευράς των συντεχνιών, και να επανέλθει για να ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις τους εργαζόμενους.
 
Παράλληλα, τα στελέχη του ΟΚΥπΥ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου ομαλά η μεταφορά των εργαζομένων στον Οργανισμό.
 
Ακολούθως, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ετοιμαστεί, στους εργαζόμενους θα δοθούν τα νέα τους συμβόλαια, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι τριετούς διάρκειας και θα προβλέπουν αυξημένες απολαβές.
 
Πρόκειται για τυπικά συμβόλαια ιδιωτικού δικαίου, τα οποία οι επαγγελματίες υγείας των κρατικών νοσηλευτηρίων θα έχουν περιθώριο 18 μηνών να μελετήσουν και να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.
 
Αυτό που ακόμα δεν γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, και εκτός απροόπτου θα το μάθουν στις αρχές του νέου έτους από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, είναι τα κίνητρα που θα έχουν σε περίπτωση που αποφασίσουν να μεταφερθούν στον ΟΚΥπΥ. Αναμένεται πως πέραν από μια ποσοστιαία αύξηση στον ετήσιο μισθό τους, στους εργαζόμενους θα προσφερθεί και ένα εφάπαξ ποσό υπό τη μορφή bonus.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη