Δυσαρεστημένοι την επόμενη μέρα της κρίσης στην παιδεία οι καθηγητές

Με ψηφίσματα προς το Υπουργείο Παιδείας, θα τοποθετηθεί για τα μεγάλα ζητήματα της παιδείας που απασχολούν τους καθηγητές, η ΟΕΛΜΕΚ. 

Η συντεχνία των καθηγητών, κατά την πολύωρη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης, συζήτησε σε μεγάλο βαθμό την κρίση η οποία ξέσπασε τους καλοκαιρινούς μήνες και ταλάνισε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον τομέα της εκπαίδευσης. 

Αναλύοντας την επόμενη μέρα της κρίσης, τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισαν ν' αποστείλουν ψήφισμα προς το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του οποίου η συντεχνία θα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στο διάλογο που είχε ξεκινήσει ανάμεσα σε Υπουργείο και εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας(ΜΕΠΕΥ).

Όπως πληροφορούμαστε, στο ψήφισμα θα τονίζεται πως το βάρος της ευθύνης για την καθυστέρηση που παρατηρείται πέφτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ θα σημειώνεται πως αν δεν δοθεί συνέχεια στον διάλογο όπως έχει συμφωνηθεί, θα υπάρξουν μέτρα αντίδρασης από την ΟΕΛΜΕΚ.

Σημειώνεται πως κατά τη Συνδιάσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα βίας, παραβατικότητας και ασφάλειας στα σχολεία, ενώ εκφράστηκε η ανησυχία των καθηγητών για τον όγκο της διδακτέας ύλης σε κάποια μαθήματα. Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 (σ.σ. αφορά εκατοντάδες εκπαιδευτικών).

Πέραν τούτων, συζητήθηκαν και κατατέθηκαν απόψεις και ιδέες για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υποδομές των σχολικών κτηρίων.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Αξιολόγησης του Μαθητή σε συνδυασμό με τις εξετάσεις για τα τετράμηνα, η Οργάνωση των καθηγητών αποφάσισε να ετοιμάσει πρόταση, εκφράζοντας την πάγια θέση της όπως ξεκινήσει διάλογος για το θέμα, ώστε να συμφωνηθεί πώς θα γίνεται η αξιολόγηση του μαθητή συνολικά.

Για όλα τα σημαντικά θέματα, θα αποσταλούν ψηφίσματα εντός των επόμενων ημερών.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»