Η κρίση στην παιδεία στο επίκεντρο των ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ, η Τακτική και Καταστατική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) της Οργάνωσης με κύριο θέμα συζήτησης την κρίση στην παιδεία.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίας της Συνδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι η  Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης είναι το ανώτατο σώμα και συνέρχεται δύο φορές το χρόνο.
 
«Άρα, λοιπόν, τούτη η συγκεκριμένη έχει να καλύψει όλο το φάσμα από τον Ιούνιο που έγινε η προηγούμενη μέχρι σήμερα, και άρα, το κομμάτι της κρίσης, το οποίο αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης και κυρίως, η επόμενη μέρα της κρίσης», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι ανάλωσαν αρκετό χρόνο για να κάνουν μια αξιολόγηση της κατάστασης και κυρίως στο πώς χειρίζονται τα πράγματα από τώρα και στο εξής.
 
«Και είναι εδώ που έρχεται το ψήφισμα της ΜΕΠΕΥ, γιατί όλοι διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κωλυσιεργία και γι’ αυτό, το ψήφισμα που θα βγάλουμε αύριο, στην ουσία αναδεικνύει το θέμα της κωλυσιεργίας και προειδοποιεί ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτή την κωλυσιεργία και ότι δεν θα μπορούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια η Κυβέρνηση έβαλε μέχρι 31 Δεκεμβρίου με το ρυθμό που πάμε και ότι ασφαλώς, η Οργάνωση δεν θα επιτρέψει να της επιρριφθούν οποιεσδήποτε ευθύνες από την μια και από την άλλη, ενόψει και των αναγκών της νέας σχολικής χρονιάς, πρέπει τα πράγματα να μας ξεκαθαριστούν, για να μπορεί να γίνει ο υπολογισμός των αναγκών», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Σωκράτους ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν και εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως είναι το θέμα των αναλυτικών προγραμμάτων και τον όγκο της διδακτέας ύλης, που όλοι οι Γενικοί Αντιπρόσωποι το θίγουν και είναι ένα θέμα που σοβαρό, καθώς και την αναγκαιότητα να αξιολογηθεί η νέα δομή του Λυκείου, «η οποία ήδη έκλεισε τριετία και συνεπώς πρέπει να αξιολογηθεί διότι εντοπίζουμε ήδη προβλήματα σε αυτή τη νέα δομή του λυκείου».
 
«Την ίδια στιγμή είδαμε ζητήματα πολύ σημαντικά όπως είναι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκείνων που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011. Είδαμε τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας/Βίας και Παραβατικότητας και θα εκδώσουμε ψήφισμα και γι’ αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι τα ψηφίσματα, στα οποία θα ζητούν την επίλυση των προβλημάτων, θα αποσταλούν στον Υπουργό Παιδείας, πιθανόν αύριο, και θα του κοινοποιούν τις θέσεις τους, τις εισηγήσεις και τα αιτήματα τους.
 
Σημείωσε ότι κατά τη Συνδιάσκεψη εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της ΟΕΛΜΕΚ για τη χρονιά που μπαίνει.
 
Ερωτηθείς αν η έγκριση των ψηφισμάτων ήταν ομόφωνη, ο Πρόεδρος ης ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι η πλειοψηφία των ψηφισμάτων ήταν ομόφωνη και πρόσθεσε ότι υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις σε κάποια επιμέρους ψηφίσματα.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα