Κ.Ιωάννου: Προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους θαλασσαιμικούς

 
Tο Υπουργείο Υγείας, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου, «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση και την παροχή καταλλήλων εργαλείων στα χέρια των ιατρών και των άλλων επαγγελματιών υγείας και ερευνητών με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους θαλασσαιμικούς συνανθρώπους μας».
 
Σε χαιρετισμό του στο εργαστήρι για την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για τη Θαλασσαιμία, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «η συνεχής ενεργοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς και η συνένωση των δυνάμεων, μάς παρέχει τη δυνατότητα να αντλούμε νέες γνώσεις και να εφαρμόζουμε νέες μεθόδους προς όφελος των ασθενών που αγαπάμε και ανιδιοτελώς υπηρετούμε».
 
Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του συστήματος υγείας στην Κύπρο και του ρόλου που το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει, ώστε να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας κοινής προσπάθειας προς όφελος του ασθενή, η ετοιμασία νέων στρατηγικών αλλά και η επικαιροποίηση των υφιστάμενων θα καταστούν σημαντικό εργαλείο για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ιωάννου, είπε ότι  «σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πριν από περίπου ένα χρόνο πρόταση για σύσταση Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας, αποσκοπώντας στον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της θαλασσαιμίας».
 
Παράλληλα τέθηκαν και οι βάσεις για να αναδειχθεί η Κύπρος σε διεθνές Κέντρο Αναφοράς για τη Θαλασσαιμία.
 
Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, «με στόχο τη μείωση των γεννήσεων θαλασσαιμικών παιδιών και τη ριζική θεραπεία της Μεσογειακής Αναιμίας και εν τέλει τη σταδιακή εξάλειψη της ασθένειας, οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού για την ετοιμασία πρωτοκόλλων και την προώθηση προγραμμάτων πρόληψης και ερευνητικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τις νέες μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης».
 
Σημαντική είναι επίσης και η  δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου ιατρικών δεδομένων, ενώ όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, η συνεχής και επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση όλων όσοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας, «είναι απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου οι θαλασσαιμικοί να αισθάνονται ασφαλείς στο κοινωνικό σύνολο».
 
Καταλήγοντας, συνεχάρη και ευχαρίστησε την Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της, Πάνο Εγγλέζο, για την πρωτοβουλία και διοργάνωση του συγκεκριμένου εργαστηρίου.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση