Έρχονται στη Λευκωσία με «δανεικά» λεωφορεία οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ

Προσπάθεια από το Υπουργείο Μεταφορών να... σπάσει την απεργία των οδηγών λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των οδηγών Χρίστος Ευαγγέλου.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ενημερωτική μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο εκπρόσωπος των οδηγών ανέφερε ότι τέσσερις εταιρείες λεωφορειούχων προσεγγίστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο για να δώσουν προσφορές, ώστε να αρχίσουν να εκτελούν τα δρομολόγια που έμειναν ορφανά από την απεργία του ΟΣΥΠΑ.
 
Ο κ. Ευαγγέλου, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των εταιρειών που δέχθηκαν κρούση από το Υπουργείο, ανέφερε ότι απέρριψαν την πρόταση, η οποία όπως είπε, ήρθε μετά από εσωτερική σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών.
 
Επιβεβαίωσε επίσης ότι αύριο οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ, θα έρθουν στη Λευκωσία για να διαμαρτυρηθούν, μεταβαίνοντας αρχικά στο Προεδρικό και ακολούθως στη Βουλή.
 
Ο κ. Ευαγγέλου ξεκαθάρισε πάντως ότι οι απεργοί δεν θα έρθουν από την Πάφο με το σύνολο του στόλου του ΟΣΥΠΑ, αλλά θα επιβιβαστούν όλοι, περίπου εκατό άτομα, σε δύο λεωφορεία άλλων εταιρειών για να έρθουν στη Λευκωσία.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου διαμαρτύρονται και απεργούν για τη μη καταβολή των μισθών του Νοεμβρίου, ζητώντας επίσης την καταβολή, τόσο του μισθού του Δεκεμβρίου όσο και του 13ου μισθού.
 
Παρότι έλαβαν από το Υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα καταβληθούν και επανήρχισαν τα δρομολόγια τους, εντούτοις, όπως καταγγέλλουν, κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα να σηκώσουν ξανά χειρόφρενο.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη