Εκλογή νέας ηγεσίας στην ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας

 
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 20η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της επαρχίας. Στη Συνδιάσκεψη έγινε ανασκόπηση των όσων απασχόλησαν την επαρχιακή οργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, τη δράση που αναπτύχθηκε, τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν και συλλογικά συζητήθηκαν και τέθηκαν οι στόχοι μας για την επόμενη τριετία.
 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Επαρχιακού Συμβουλίου ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, Σεβήρος Κούλας κατέθεσε εισηγητική ομιλία στην οποία διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις της ΕΔΟΝ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και την κοινωνία ευρύτερα. Ζητήματα όπως η διεθνής πραγματικότητα, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και οι επιπτώσεις της στους λαούς, η σύγχρονη Κυπριακή πραγματικότητα ιδίως όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κυπριακό πρόβλημα και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η νεολαία του τόπου στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού, αλλά και στον αγώνα για επαναπροσέγγιση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους.
 
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας συν. Χρίστο Χριστοφίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών όσον αφορά το Κυπριακό πρόβλημα, την ανάγκη αντιμετώπισης του νεοφασισμού, την αντίσταση που πρέπει να επιδείξουμε στις πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της νεολαίας του τόπου.

Η Συνδιάσκεψη συνεχίστηκε με ανοικτή συζήτηση όπου δεκάδες αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης πήραν το λόγο και κατέθεσαν τη δική τους άποψη και ιδέες.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η ομόφωνη έγκριση σχεδίου Οργανωτικής Απόφασης, του Ψηφίσματος για τα προβλήματα Πόλης-Προαστίων της Λευκωσίας, του Ψηφίσματος για τα προβλήματα της Υπαίθρου της Λευκωσίας, όπως επίσης και το ψήφισμα, για την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.
 
Στη Συνδιάσκεψη βραβεύτηκαν οι Τοπικές Οργανώσεις που κατά τη φετινή χρονιά κατάφεραν να καλύψουν τον στόχο τους στην Οργανωτική Εξόρμηση, όπως και οι Τοπικές Οργανώσεις που κατάφεραν να οργανώσουν τα περισσότερα νέα μέλη στις τάξεις της ΕΔΟΝ. Επίσης, η Επαρχιακή μας Συνδιάσκεψη τίμησε και αποχαιρέτησε συναγωνιστές που διετέλεσαν μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας και λόγω ηλικίας αποχωρούν από τις γραμμές της ΕΔΟΝ.
  
Η 20η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλογής του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τους εξής συναγωνιστές και συναγωνίστριες: Συλικιώτης Άλκης, Μανώλη Μάριος, Κούλας Σεβήρος, Κατσή Αφροδίτη, Παναγιώτου Άννα, Κούκου Παντελίνα, Γεωργίου Παναγιώτης, Κούκος Νάσος, Τσακκιστός Απόστολος, Παναγιώτου Δέσποινα, Χατζηχριστοφόρου Τρύφωνας, Κούκος Πέτρος, Μιχαήλ Μέλιος, Μανώλη Χριστιάνα, Δημητρίου Δημήτρης, Ευαγόρου Ελένη, Οικονόμου Έλενα, Κώστα Άντρεα, Πέτρου Κύπρος, Φιλοθέου Φάνη, Καμπάκης Σάκης, Λαπήθος Γιάννης, Πιτταράς Χριστόφορος, Παττίχης Νικόλας, Χατζηχριστοφόρου Άντρια, Σόλωνος Μιχαλάκης, Φραγκουλίδου Κατερίνα, Αβρααμίδης Τίτος, Λόντου Στέφανη, Νεοφύτου Δήμητρα.
 
Το νέο Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, με τη σειρά του, συνήλθε στην πρώτη του Σύνοδο την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και εξέλεξε τη νέα ηγεσία της Επαρχιακής Οργάνωσης για την επόμενη τριετία. Τη νέα Επαρχιακή Γραμματεία αποτελούν οι συναγωνιστές/τριες: Συλικιώτης Άλκης, Μανώλη Μάριος, Κούλας Σεβήρος, Παναγιώτου Άννα, Κούκου Παντελίνα, Τσακκιστός Απόστολος, Παναγιώτου Δέσποινα, Μιχαήλ Μέλιος, Δημητρίου Δημήτρης, Κώστα Άντρεα, Φιλοθέου Φάνη. Στο πόστο του Επαρχιακού Γραμματέα επανεκλέγηκε ομόφωνα ο συν. Κούλας Σεβήρος. 
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας