Ο Παγκράτιος Μερακλής σπάει τη σιωπή του:Ναι είμαι φορέας του AIDS, αλλά ήταν σκευωρία

Τη δεκαετία του ενενήντα ήταν ένα από τα πρόσωπα που δίχασαν την κοινή γνώμη. Είχε φανατικούς υποστηριχτές και φανατικούς εχθρούς. Ένας ιερωμένος, για τον οποίο πλήθος πιστών δημιουργήσαν πρωτοφανή επεισόδια έξω από την Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία.
 
Ο Παγκράτιος Μερακλής, έσπασε τη σιωπή του 22 χρόνια μετά στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», για το AIDS, τις κατηγορίες για ομοφυλοφιλία, αλλά και τη σκευωρία πίσω από τα γεγονότα του 1996.
 
Το 1996 υπήρξε μια διαδικασία για εκλογή νέου Μητροπολίτη Μόρφου, στην οποία ο Παγκράτιος Μερακλής έθεσε υποψηφιότητα για τη διαδοχή του αποβιώσαντα Μητροπολίτη Χρύσανθου.
 
Όπως θυμάται, ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει δεσπότης, όπως λέει, αλλά δεν έπρεπε να πάει κόντρα στο θέλημα του Θεού.
 
Μόλις έγινε γνωστή η θέση του για να κατέλθει υποψήφιος, άρχισε όπως λέει μια καταιγίδα. «Η καταιγίδα ξεκίνησε από τον ξεσηκωμό του κόσμου. Όταν άρχισαν να κινούνται υπέρ μου και να υπάρχουν αντιδράσεις, άρχισαν πολλά και διάφορα».
 
Μεταξύ των κατηγοριών ήταν ότι ο Παγκράτιος Μερακλής είναι ομοφυλόφιλος αλλά και φορέας του AIDS. Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  δημιουργήθηκαν ταραχές έξω από την Αρχιεπισκοπή, με συλλήψεις και τραυματισμούς.
 
Μετά τα επεισόδια, ο Παγκράτιος αποσύρθηκε στη Σκουριώτισσα  και αργότερα στη Φλάσου, όπου διαμένει σε ένα μικρό σπίτι με τα ζώα που φροντίζει.
 
Ερωτηθείς για το αν είναι ομοφυλόφιλος αρνείται, όμως παραδέχεται ότι είναι φορέας του AIDS.
 
«Αν πω πως μολύνθηκα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και πολλοί δεν θα βρουν ανα το σύμπαν χώρο να κρυφτούν. Δεν ήταν ατύχημα, ήταν μια σκευωρία, μια συκοφαντία. Το άτομο που χρηματίστηκε έχει πεθάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Όπως εξηγεί κάποιος με τον ιό χρηματίστηκε για να του πάρουν αίμα και το μετάγγισαν στον Παγκράτιο Μερακλή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες, αφού όπως λέει, ο ίδιος του συγχώρεσαι και τους άφησε στην κρίση του Θεού.
 
Το μόνο που ανέφερε είναι ότι όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση ζουν, πλην του προσώπου που χρηματίστηκε για να του πάρουν αίμα.
 
Έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης
 
Τότε μετά τα γεγονότα είχε ανοίξει φάκελος για την υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία, όπου Γενικός Εισαγγελέας ήταν ο Αλέκος Μαρκίδης.
 
Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Μαρκίδης ανέφερε ότι η υπόθεση έκλεισε όταν ο Παγκράτιος Μερακλής δεν ήθελε να καταθέσει ενώπιον Δικαστηρίου οποιαδήποτε μαρτυρία για κάποιον.
 
Ήθελε όπως λέει ο κ. Μαρκίδης για τον Παγκράτιο Μερακλή, «να εφαρμόσει στην πράξη διδάγματα της χριστιανικής θρησκείας, όπως αγάπα τον πλησίον σου, αγάπα και τον εχθρό σου.»
 
Έτσι ο φάκελος της υπόθεσης έχει κλείσει.
 

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ