Τρίτη 16 Ιουλ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ισραηλινός Καθηγητής έδωσε στην Κύπρο διάλεξη για τη σπάνια νόσο του κινητικού νευρώνα

  07/12/2018 12:10
Ισραηλινός Καθηγητής έδωσε στην Κύπρο διάλεξη για τη σπάνια νόσο του κινητικού νευρώνα

Ισραηλινός Καθηγητής έδωσε στην Κύπρο διάλεξη για τη σπάνια νόσο του κινητικού νευρώνα

  07/12/2018 12:10
Στην Κύπρο βρίσκεται ο Ισραηλινός Καθηγητής, Michel Revel, του Τμήματος Μοριακής Γενετικής του Weizmann Institute of Science, ο οποίος έδωσε διάλεξη γύρω από τις εξελίξεις για τη σπάνια νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αναφέρει πως ο  Καθηγητής Revel είναι γνωστός για την ανακάλυψή της ιντερφερόνης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, σημειώνοντας ότι ήταν Chief Scientist της InterPharm (Serono group), η οποία παρήγαγε την ανασυνδυασμένη IFN- β (Rebif), ένα κύριο φάρμακο για τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, το οποίο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στην αγορά και το οποίο πωλείται σε 90 χώρες.
Όπως προσθέτει, από το 2010, ο Καθηγητής Revel είναι συνιδρυτής και Chief Scientist του Kadimastem, μια Ισραηλινή εταιρεία που παράγει ανθρώπινους ιστούς με τη διαφοροποίηση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων.

Το πρώτο προϊόν του Kadimastem, το AstroRx, μόλις έχει εγκριθεί για κλινική δοκιμή  για τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS). Ο Καθηγητής Revel έλαβε το Ισραηλινό Βραβείο Ιατρικής και το Βραβείο Emet.

Σύμφωνα με το ΙΝΓΚ, ο Καθηγητής Michel Revel επισκέφτηκε το Ινστιτούτο και αφού ενημερώθηκε εξέφρασε θαυμασμό για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και για τη μοναδικότητά του να συνδυάζει έρευνα, υπηρεσίες προς στους ασθενείς και εκπαίδευσης κάτω από ένα οργανισμό.

«Αν υπήρχαν κι άλλα Ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το επίπεδο της έρευνας και προόδου θα ήταν πολύ ψηλό για το καλό των ασθενών της χώρας αλλά και παγκοσμίως», ανέφερε.

Εξέφρασε την ευχή για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της γενετικής και νευρολογίας, η οποία θα φέρει τις δυο χώρες πιο κοντά και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού εξέφρασε την προσδοκία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών καθώς επίσης και με Ινστιτούτα του Ισραήλ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος κυρίως στα θέματα καινοτομίας για την έρευνα, εκπαίδευση και ιατρικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας