Τετάρτη 27 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ετοιμάζονται ν' ανταλλάξουν...γαλλικά με το Υπουργείο Παιδείας οι δάσκαλοι

Μύρια Οδυσσέως  07/12/2018 11:58
Ετοιμάζονται ν ανταλλάξουν...γαλλικά με το Υπουργείο Παιδείας οι δάσκαλοι

Ετοιμάζονται ν' ανταλλάξουν...γαλλικά με το Υπουργείο Παιδείας οι δάσκαλοι

Μύρια Οδυσσέως  07/12/2018 11:58
Νέες αναταράξεις στις σχέσεις της συντεχνίας των δασκάλων(ΠΟΕΔ) με το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί η πρόθεση του Υπουργείου να εντάξει τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στη Στ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου τη γαλλίκη γλώσσα. 
 
Για το ενδεχόμενο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς με εγκύκλιο που απέστειλε προχθές προς τις Διευθύνσεις των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, ζητώντας από τις Διευθύνσεις να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, ώστε να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αποδεκτά τεκμήρια γνώσης της γαλλικής γλώσσας της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. 

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως εξετάζει την περίπτωση να αναλάβει την επιμόρφωση των δασκάλων, ώστε να είναι σε θέση να διδάξουν το μάθημα.

Η ΠΟΕΔ δεν είδε με θετικό μάτι τη συγκεκριμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, υποστηρίζοντας πως δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με τη συντεχνία. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔ προειδοποιεί με έντονη αντίδραση.

«Δεν είχαμε καμία πληροφόρηση για το θέμα, παρά μόνο την εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο στις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

«Όταν γίνεται προσπάθεια για μια αλλαγή σαν αυτή, πρέπει να ξέρεις πως έχεις την υποδομή. Θεωρώ πως όλο αυτό γίνεται αυθαίρετα. Μόλις πριν δύο χρόνια αναδομήσαμε τα ωρολόγια προγράμματα και η Επιστημονική Επιτροπή είχε προβληματιστεί για την εισαγωγή μιας δεύτερης γλώσσας και στο τέλος είπε όχι, προτιμώντας να επεκταθεί η αγγλική γλώσσα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ. 

Με τη σειρά του, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, αναφέρει πως πρόκειται για απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου και πως «θα πρέπει να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και αντίδραση για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση που συνεχίζει να τηρεί ο Υπουργός Παιδείας σε βάρος των εκπαιδευτικών και της ΠΟΕΔ».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας