Δεκάδες βυθιζόμενοι κάδοι θα τοποθετηθούν στην παραλιακή της Λάρνακας

Έγινε το πρωί  στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Τμήματος Περιβάλλοντος  του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Εταιρείας «Βιομηχανία Μεταλλικών Αμαξωμάτων Πανάος Λτδ» και του Δήμου Λάρνακας, για την τοποθέτηση των εξήντα τεσσάρων βυθιζόμενων κάδων. Η εγκατάσταση των κάδων στην παραλιακή περιοχή Λάρνακας, θα ξεκινήσει αρχές του 2019.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «η υπογραφή του Συμβολαίου αυτού εμπίπτει στα πλαίσια του Προγράμματος Μείωσης Δημοτικών στερεών απόβλητων παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και συναφών χώρων μαζικής παράγωγης αποβλήτων».
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, «οι κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε 16 σημεία της παραλιακής περιοχής, δηλαδή στις περιοχές Μακένζυ, Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και Φοινικούδων. Με την εγκατάσταση τους θα επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα την οπτικής ρύπανση των υφισταμένων πράσινων κάδων, καθώς επίσης και το πρόβλημα της δυσοσμίας, που είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».
 
Το Πρόγραμμα αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στη ανακύκλωση των στερεών απορριμμάτων και ειδικά στη διαλογή στην πηγή. «Ο Δήμος Λάρνακας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος συμμετέχει σε αρκετά προγράμματα ανακύκλωσης, σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου