Δεν επιβάλλεται αγοραίο ενοίκιο στις τ/κ περιουσίες

Με 31 ψήφους εναντίον και 2 αποχές απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι κανονισμοί, οι οποίοι καθόριζαν ρητά ότι το ύψος του πληρωτέου ενοικίου ή τέλους χρήσεως για τη μίσθωση τουρκοκυπριακής γης σε εκτοπισμένους θα είναι το αγοραίο ενοίκιο και όχι «περίπου το αγοραίο» όπως προνοείται στους υφιστάμενους κανονισμούς.

Επίσης η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε με 27  ψήφους υπέρ και 2 αποχές την πρόταση νόμου ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ που παρέχει υπό όρους και προϋποθέσεις δικαίωμα σε τέκνα και εγγόνια πρόσφυγα, ο οποίος κατέχει τουρκοκυπριακή κατοικία, να υποκαθίσταται στην κατοχή της εν λόγω κατοικίας μετά τον θάνατο του πρόσφυγα.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου είπε πως ο ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει τους κανονισμούς για το ενοίκιο προκειμένου να ετοιμαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών. Ο Βουλευτής του ίδιου κόμματος Μάριος Μαυρίδης είπε πως πολιτική που ακολουθείται στις τ/κ περιουσίες είναι άδικη για τους περισσότερους πρόσφυγες, καθώς κάποιοι άρπαζαν τ/κ περιουσίες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν είχαν ή όχι και πόση κατεχόμενη περιουσία.

Η  Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά είπε πως η κυβέρνηση ξεχνά ότι υπάρχουν πρόσφυγες και μη πρόσφυγες που κατέχουν τ/κ περιουσίες.

Ανέφερε ακόμα πως η Κυβέρνηση βραβεύεται με Νόμπελ αντιπροσφυγικής πολιτικής και απλά περιορίζεται στη διαχείριση τ/κ περιουσιών.
Παρατήρησε επίσης ότι η διαδικασία αναθεώρησης του νόμου για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης αφού παρατήρησε ότι η αξιοπιστία αποκαθίσταται μόνο με αντιστοιχία λόγων και έργων έκανε λόγο για μεγαλοστομία της Κυβέρνησης στην προσφυγική πολιτική. Ο Ζαχαρίας Κουλίας του ιδίου κόμματος είπε ότι  χαίρεται που και οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ καταψηφίζουν τους κανονισμούς. Επιδόματα μεγάλα και τρανά έχουν οι πολιτικοί πρόσφυγες και όχι οι πρόσφυγες, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»