«Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην προστασία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών»

Στην Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, στην Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης προ ημερησίας διατάξεως.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, είπε ότι ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην προστασία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με την 17η Νοεμβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας. Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, είπε, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στον τομέα αυτό και «εμείς, ως Βουλή, χαιρετίζουμε το έργο της».

Επιπλέον, ανέφερε ότι η 18η Νοεμβρίου αποτελεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση. Θεσπίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με στόχο την επικύρωση και εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης Λανζαρότε από όλες τις χώρες μέλη. Η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε τη σύμβαση τον Νοέμβριο του 2014.

Ωστόσο, τα δικαιώματα των παιδιών εξακολουθούν να παραβιάζονται και βασικές ανάγκες τους δεν ικανοποιούνται σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Επομένως, σημείωσε, η 20ή Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, «εξακολουθεί να μας υπενθυμίζει την ευθύνη μας ως μέρος της παγκόσμιας κοινότητας που έχει διαχρονική δέσμευση απέναντι στα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου».

Για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, ο κ. Συλλούρης υπενθύμισε ότι με σκοπό την πάταξη του αποτρόπαιου φαινομένου της έμφυλης βίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε πέρσι, στις 14 Ιουλίου 2017, στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, γνωστής και ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας ενάντια στις γυναίκες και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της σχετικής νομοθεσίας», είπε.

Τις αναφορές του κ. Συλλούρη, ανέγνωσε η βουλευτής Αννίτα Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού