Μειώνουν τις τιμές σε χίλια προϊόντα στα κατεχόμενα

Μείωση από 5% έως και 25% στις τιμές 1000 περίπου προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε σήμερα το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο, αρχίζοντας μια εκστρατεία με στόχο την απάβλυνση των οικονομικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συναλλαγματική κρίση.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έναρξη της εκστρατείας με σύνθημα «τα προϊόντα του λαού κοντά στον λαό» έγινε σήμερα στο επιμελητήριο, παρουσία και του «πρωθυπουργού», Τουφάν Ερχιουρμάν. Στην εκστρατεία λαμβάνουν μέρος 92 παραγωγοί.
 
Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι αυξάνοντας την παραγωγή, δημιουργείς θέσεις εργασίας και κοινός τους στόχος είναι η δημιουργία μιας οικονομίας, όπου τα έσοδα θα διαμοιράζονται πιο δίκαια. Οι οικονομικές δυσκολίες, είπε, έχουν αυξήσει τα προβλήματα της δομής της τ/κ οικονομίας που είναι εξαρτώμενη από τις εισαγωγές και λόγω της συναλλαγματικής κρίσης, δημιουργείται μια αλυσίδα από προβλήματα.
 
Το 2017, ανέφερε, είχαν 1,8 δις ΤΛ εισαγωγές έναντι 106 εκ ΤΛ εισαγωγές, με το έλλειμμα να βρίσκεται στο 1,7 δις ΤΛ περίπου, «που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί». Θα πρέπει, συνέχισε, με σχεδιασμό να προχωρήσουν στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με τρόπο που να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να προχωρήσουν και σε εξαγωγές.
 
Ο πρόεδρος του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου, Τζιαντάν Αβουντούκ είπε ότι ο κύριος λόγος των δυσκολιών στην οικονομία είναι η μεγάλη εξάρτηση από το εξωτερικό και θα πρέπει να εξευρεθεί ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ώστε το ψευδοκράτος να σταθεί μόνο του στα πόδια του.
 
Το επιμελητήριο, είπε, προχώρησε στη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα ελέγχει την εφαρμογή των μειώσεων που εξήγγειλαν.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ