Υπ. Εργασίας: Η Κύπρος επικύρωσε όλες τις διεθνείς συμβάσεις για καταπολέμηση του ρατσισμού

Η Κύπρος έχει επικυρώσει όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της βίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία σημείωσε ότι το Υπουργείο της προωθεί την ένταξη των μεταναστών μέσα από δράσεις που αφορούν κυρίως την πρόσβαση στην εργασία, κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση και την κατάρτιση, την εκμάθηση της γλώσσας και την καταπολέμηση των διακρίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός και θεσμικός ρατσισμός εναντίον των μεταναστών.
 
Σε χαιρετισμό της, για τα 20χρονα της ΚΙΣΑ, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «ειδικότερα, όσον αφορά την πρόσβαση στην εργασία έχει αποφασιστεί η πρόσβαση των αιτητών διεθνούς προστασίας στην αγορά εργασίας, στον ένα μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής τους».
 
Όπως είπε, «η μετανάστευση αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο αφορά παγκοσμίως όλες τις χώρες του πλανήτη, οι οποίες πλέον είναι ταυτόχρονα χώρες αποστολής, χώρες υποδοχής και χώρες διέλευσης μεταναστών», για να προσθέσει ότι «σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις των δεδομένων των μεταναστευτικών κινήσεων στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, περίπου 214 εκατομμύρια ανθρώπων ζουν παγκοσμίως εκτός των συνόρων της χώρας καταγωγής τους, αναζητώντας ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης».
 
«Θα πρέπει να γίνει σ’ όλους αποδεκτό ότι σήμερα υπάρχει ως κατάσταση ένα παγκόσμιο καθεστώς γενικής κινητικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο οι μετακινούμενοι πληθυσμοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ενεργά υποκείμενα της παγκόσμιας κοινωνίας πολιτών. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και η σταδιακή ενσωμάτωσή τους συνεισφέρει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», είπε η κ. Αιμιλιανίδου.
 
Για την ΚΙΣΑ, ανέφερε ότι «συμπληρώνει 20 χρόνια ενεργούς δράσης στην καταπολέμηση των διακρίσεων σε όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού και της εμπορίας προσώπων και είναι ταγμένη στην προάσπιση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων».
 
Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της Υπουργός, ο Α’ Λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου.

ΠΗΓH:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα