Κωνσταντίνος Ιωάννου: ΓΕΣΥ όπως έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή

Τη διαβεβαίωση ότι η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ παραμένει σύμμαχος στην πορεία εισαγωγής του ΓΕΣΥ, όπως αυτό σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή, επανέλαβε σήμερα η Συμμαχία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως η Κοινωνική Συμμαχία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.
 
Αποτελείται, όπως είπε, από διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις, και τις οργανώσεις των ασθενών και η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης ως προς το πώς προχωρούμε με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου απάντησε αρνητικά, ερωτηθείς κατά πόσο έλαβε απάντηση από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο(ΠΙΣ), στην πρόσκληση που απηύθυνε για συνάντηση, και με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), για συζήτηση των προϋποθέσεων που θέτουν οι γιατροί για ένταξή τους στο ΓΕΣΥ.
 
«Μου έχουν εκφράσει τη θέλησή τους και την πεποίθησή τους ότι θα εφαρμοστεί το Σχέδιο όπως έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή το 2017, χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση, και τους έχω διαβεβαιώσει ότι στόχος μας και ως Υπουργείο Υγείας και εμένα προσωπικά, όπως το έχω δηλώσει πολλάκις και δημοσίως, είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας όπως έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή, στα πλαίσια που προβλέπονται από τον νόμο. Δηλαδή, η εφαρμογή την 1η Ιουνίου 2019, της εξωνοσοκομειακής και την 1η Ιουνίου 2020 της ενδονοσοκομειακής», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.  
 
«Αντιλαμβάνομαι», συνέχισε, «ότι η Συμμαχία έχει καθορίσει και κάποιες άλλες συναντήσεις και με κόμματα και με άλλους εταίρους και ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε και μέχρι στιγμής».
 
Εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ο Μιχάλης Μιχαήλ, Αν. Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, μετέφερε τη διαβεβαίωση ότι «η Συμμαχία παραμένει σύμμαχος του Υπουργείου Υγείας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, ώστε σε έξι μήνες από σήμερα, όπως έχει σχεδιαστεί, να ξεκινήσει η 1η φάση του ΓεΣΥ, να γίνει με τρόπο ομαλό, για να μπορέσουμε επιτέλους να δώσουμε στους συμπολίτες μας ένα αξιοπρεπές και ποιοτικό σχέδιο υγείας, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις».
 
«Ταυτόχρονα», επισήμανε, «η έκκληση που γίνεται από την Κοινωνική Συμμαχία, αλλά και όλους τους πολίτες του τόπου που περιμένουν εδώ και 60 χρόνια την εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος υγείας, είναι να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους που εμπλέκονται στη διαδικασία εφαρμογής του ΓεΣΥ, η Κυβέρνηση, τα κόμματα, τα κοινωνικά σύνολα, οι παρόχοι υγείας, έτσι που να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία, χωρίς οποιοδήποτε πισωγυρίσματα».
 

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων