Πραγματοποιήθηκε η 3η τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, η 3η τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), κατά την οποία απονεμήθηκαν 47 πτυχία σε 10 απόφοιτους των PhD-Διδακτορικών προγραμμάτων και σε  37 απόφοιτους των MSc-Μάστερ προγραμμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής οι απόφοιτοι ανήκουν στους κλάδους της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας.

«Η διεθνοποίηση της ΣΜΙΚ, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Σχολής, έχει επιτευχθεί αφού μέχρι στιγμής έχουν φοιτήσει στη ΣΜΙΚ υπήκοοι από τις ακόλουθες 12 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Ινδία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Συρία, Λιβύη, Κύπρος και Ελλάδα», αναφέρεται.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στο χαιρετισμό του, προστίθεται, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΜΙΚ, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού ευχαρίστησε το κράτος για τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξή του προς το Ινστιτούτο. Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, υπογράμμισε τη σημασία της αφοσίωσης των νέων επιστημόνων στον ασθενή και στην προσφορά τους προς την κοινωνία.
 
Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Κυριάκος Κυριάκου συνεχάρη τους απόφοιτους και έκανε αναδρομή στα αρχικά χρόνια του ΙΝΓΚ, στην πορεία εξέλιξης και στη συνδρομή της νέας γενιάς επιστημόνων στη συνολική προσφορά προς την επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
 
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, εκφώνησε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ, Ιωάννης Μάτσης. Ο κ. Μάτσης απένειμε τα βραβεία κοινωνικής προσφοράς προς οργανισμούς και εταιρείες που έμπρακτα στηρίζουν τη ΣΜΙΚ και το ΙΝΓΚ.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού, στην Μοριακή Ιατρική, Ιατρική Γενετική, Βιοϊατρική Έρευνα και Νευροεπιστήμη.
 
Πηγή ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση