Κ. Ιωάννου: Υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας η δωρεά οργάνων

Η δωρεά οργάνων και μυελού των οστών αποτελεί υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε χαιρετισμό του σε τελετή παράδοσης αιτήσεων μελών του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών – Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων για να γίνουν δωρητές οργάνων και μυελού των οστών.
 
Στον χαιρετισμό του, που μετέδωσε το ΓΤΠ, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως τα αποτελέσματα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που δίκαια συγκαταλέγεται στα καλύτερα στον Κόσμο και πως στα 8 περίπου έτη λειτουργίας του Μεταμοσχευτικού Κέντρου διενεργήθηκαν γύρω στις 200 μεταμοσχεύσεις, με απώλεια μόνο 7 μοσχευμάτων.
 
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως «στόχος του Υπουργείου Υγείας και του Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων είναι η αύξηση της δωρεάς οργάνων για μεταμόσχευση από μεταθανάτιους δότες». Πρόσθεσε πως προς αυτό τον σκοπό διενεργείται σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το ευαίσθητο ζήτημα της δωρεάς οργάνων.
 
Ο Υπουργός Υγείας είπε ακόμη πως οι δότες μυελού των οστών είναι το πιο δυνατό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη καταπολέμηση της λευχαιμίας, αφού με την προσφορά τους μπορούν να σώσουν τη ζωή του ασθενούς μετά την έντονη χημειοθεραπεία, με σκοπό την εκρίζωση όλων των παθολογικών κυττάρων που προκαλούν αυτή την ασθένεια.
 
«Η ενέργειά σας να προχωρήσετε σε εγγραφή στα Μητρώα Δοτών Οργάνων και Μυελού των Οστών σας τιμά και ως Σύνδεσμο και ως ξεχωριστά άτομα. Ταυτόχρονα, στέλνετε στους υπόλοιπους το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός είναι αξίες ιερές, χαρίζοντας σε όλους μας, και ιδιαίτερα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ελπίδα», είπε ο κ. Ιωάννου.
 
Πρόσθεσε πως ως ελάχιστη ένδειξη της εκτίμησής μας για αυτή σας την κίνηση, το Υπουργείο Υγείας θα παραχωρήσει χορηγία ύψους 500 ευρώ στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων.
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι