Πρακτικά μέτρα για το ζήτημα των ναρκωτικών στα σχολεία προανήγγειλε ο Χαμπιαούρης

Επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης. Συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και τοπικούς παράγοντες, ο Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, Λύκειο και τη Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο κ. Χαμπιαούρης χαιρέτησε την επίλυση θεμάτων που άπτονται, όπως είπε, της ασφάλειας και της υγείας. 

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών είπε ότι πλέον επιβάλλονται πρακτικές λύσεις και μέτρα, προσθέτοντας πως μέσα από το σχέδιο της εθνικής στρατηγικής, σύντομα θα ληφθούν και πρακτικά μέτρα στο ζήτημα αυτό. 

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευαίσθητη πτυχή του εκπαιδευτικού συστήματος το πρόβλημα των ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα και η θέληση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα.   

Σε ό,τι αφορά τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, ο κ Χαμπιαούρης σημείωσε πως όπου είναι εφικτό δίνονται άμεσες λύσεις, ενώ για κάποια άλλα θέματα υπάρχει προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον.

Σε σχέση με τον καταρτισμό του νέου πρωτοκόλλου βάσει του οποίου θα αντιμετωπίζονται οι οποιοιδήποτε τραυματισμοί σε εκπαιδευτήρια, είπε ότι είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα με τους οργανωμένους γονείς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. 

Πρόσθεσε ότι όπως ήταν ακριβώς η υπόσχεση, έχει καταρτισθεί το νέο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρίσεων, προβλημάτων και τραυματισμών στις σχολικές μονάδες με βάση το οποίο  γίνεται πιο λεπτομερής προγραμματισμός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα