Κατεχόμενα: Συλλήψεις για τις διαμαρτυρίες και την συμφωνία για το νερό

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για την διαχείριση του νερού από την Τουρκία που διοργάνωσαν στον κυκλικό κόμβο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου μέλη του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και του πολιτιστικού κέντρου Μπαράκα, την ώρα που περνούσε η αυτοκινοτοπομπή με τον Ομέρ Καλιοντζού και τους “υπουργούς” για να μεταβούν στην Αγκυρα, αποτέλεσε τελικά αντικείμενο “αστυνομικής” έρευνας.

Όπως μεταδίδεται σήμερα από τα κατεχόμενα, η “αστυνομία” προχώρησε στη σύλληψη ενός μέλους της κομματικής βουλής του ΚΚΔ, του Αχμέτ Ντενιζέρ με την κατηγορία ότι πέταξε μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο του “πρωθυπουργού” χθες το βράδυ. Ο Ντενιζέρ που ήταν παρών στην εκδήλωση χθες βράδυ, ανέφερε ότι μετά από τηλεφώνημα που έλαβε σήμερα το πρωί μετέβη στην “αστυνομική διεύθυνση” Αμμοχώστου, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία αλλά δεν την αποδέχθηκε. Έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευτεί αργότερα.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο, οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν “Μια σταγόνα περηφάνιας”, “Μην υπογράψεις”, “Μην νερουλώνεις το θέμα: όχι στην ιδιωτικοποίηση” και “Δεν θα σιωπήσουμε”. Κάποιοι διαμαρτυρόμενοι την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του κ. Καλιοντζού πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Στην συμφωνία για το νερό που θα υπογραφεί μετά το μεσημέρι στην Άγκυρα μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και του “πρωθυπουργού”, Ομέρ Καλιοντζού ανέδρασαν χθες έντονα τόσο ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ,όσο και η πλατφόρμα για το νερό και ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ.

Ο κ. Ελτζίλ μίλησε για συμφωνία που θα είναι μια “νέα συνθήκη Σεβρών” και ο κ. Οζγιγιτ κάλεσε τον κ. Καλιοντζού να μην γίνει ένας νέος Νταμάτ Φερίτ Πασιά, ο πρωθυπουργός της Οθωμανικής κυβέρνησης που είχε υπογράψει την Συνθήκη των Σεβρών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες