Σημαντικό το μερίδιο συνεισφοράς της Πάφου στην ανάπτυξη ανέφερε ο ΥΠΕΣ

Η Πάφος έχει  πολύ σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς στην ανάπτυξη, στην μείωση της ανεργίας και στην έξοδο από την κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου

Μαζί με την κυβέρνηση συνέχισε, ο επιχειρηματικός, εμπορικός και βιομηχανικός κόσμος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα με τις δικές του πρωτοβουλίες με τα δικά του επιχειρηματικά ρίσκα και με την δημιουργικότητα που τον διακατέχει που έφερε και καινούργιες αναπτύξεις και νέες μεικτές αναπτύξεις που διαφοροποίησαν το προϊόν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ούτε η Κυβέρνηση μπορούσε να προχωρήσει μόνη της, αλλά ούτε ο επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν μόνες τους. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή με πολεοδομικά κίνητρα, με φορολογικά κίνητρα και με σημαντικά κονδύλια που διέθεσε για σημαντικά έργα υποδομής στην Πάφο, έχουν καταστήσει την περιοχή της Επαρχίας Πάφου μια  ατμομηχανή ανάπτυξης .

Δεσμεύτηκε τέλος πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Πάφου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανδρέας Δημητριάδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έκθεση πεπραγμένων και στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Επαρχίας Πάφου και κατέθεσε  τις εισηγήσεις του Επιμελητηρίου για την επίλυση τους.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στα εκκρεμούντα έργα υποδομής και ανάπτυξης, καθώς και σε άλλες ενέργειες που απαιτούνται να υλοποιηθούν για να επανέλθει η Επαρχία Πάφου σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα υπό εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομής. Για την Μαρίνα της Πάφου, είπε πως θα κριθεί σύντομα άγονη και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να επαναπροκηρυχθεί . Αναφέρθηκε επίσης στην προβλήτα που προωθείται στην Πάφο, για την οποία το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων τους ζήτησε όπως προχωρήσουν με την ετοιμασία τεχνοοικονομικής μελέτης για τον προσδιορισμό των κινήτρων που πρέπει να δώσει το Κράτοςμ ώστε το έργο να μπορεί να καταστεί οικονομικά βιώσιμο και να μπορεί να αναληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής που εκκρεμούν και μερικά εκ των οποίων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν, όπως είναι ο υπεραστικός δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι μεγάλη εκκρεμότητα υπάρχει στην διασύνδεση του δρόμου αεροδρομίου Πάφου με τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων και την Μαρίνα ή τον Κόλπο των Κοραλλίων.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επέκτασης του αεροδρομίου Πάφου, αφού το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια των δυνατοτήτων του. Ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο Πάφου αυτή την στιγμή εκτελούνται 206 πτήσεις εβδομαδιαίως με μια ανοδική τάση, εκτιμώντας πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την αύξηση της δυναμικότητας του.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του ο  Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως η  φετινή Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, βρίσκει αναμφίβολα την πόλη και την Επαρχία  σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή των  προηγούμενων ετών. 

«Η οικονομική κρίση που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την Πάφο, ανήκει πλέον στο παρελθόν και σήμερα η Επαρχία  μπορεί να ατενίζει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση το μέλλον της», είπε.

Συμπλήρωσε ότι οι βασικοί τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και  οι κατασκευές, έχουν ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς, ενώ η ανεργία παρουσιάζει σαφή μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η  Επαρχία  Πάφου  αποτελεί σήμερα ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό που δέχεται περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.  Πρόσθεσε ότι οι αφίξεις το 2018, συνολικά αλλά και για κάθε μήνα ξεχωριστά, είναι οι μεγαλύτερες που έχει να παρουσιάσει ποτέ η Πάφος. 

Όπως είπε, οι κλίνες έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ξενοδοχειακές υποδομές έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό. Συμπλήρωσε ότι το τουριστικό προϊόν έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ενώ η Πάφος παραμένει σταθερά επικεφαλής στον τομέα των πωλήσεων ακινήτων.

Δειτε Επισης

Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων