Χρ. Γιαννάκη: Το Υπ. Υγείας θα συνεχίσει την προσπάθεια προς όφελος των ασθενών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου συζήτησε σήμερα την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Χριστίνας Γιαννάκη.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Γενικός Ελεγκτής παρουσίασε τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης του, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, έμπλεξε το εγκώμιο της κ. Γιαννάκη, ενώ βουλευτές άλλων κομμάτων στάθηκαν στις δηλώσεις τους στο ΓΕΣΥ και τα προβλήματα που εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής.
 
Ο κ. Κουλίας είπε ότι το εκπληκτικό της όλης υπόθεσης που διαφάνηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου, είναι ότι η κ. Γιαννάκη χειρίστηκε το δημόσιο χρήμα με μεγάλο σεβασμό και το ότι μειωθήκαν οι τιμές, από το τέλος του 2014 που ανέλαβε μέχρι σήμερα, κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το κράτος να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο κόσμο και πολύ καλύτερα.
 
Ο Ζαχαρίας Κουλίας έφερε ως παράδειγμα τη μείωση χρέωσης της εντατικής από ιδιώτες στα 1000 ευρώ, αντί 2,5-3 χιλ. ευρώ, και είπε ότι η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου πήρε τα εύσημα από πολλούς βουλευτές.
 
Από την πλευρά της, η κ. Γιαννάκη είπε ότι «το Υπουργείο Υγείας, η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείο, θα συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, η οποία γίνεται προς όφελος των ασθενών και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, με γνώμονα τη διαφάνεια, την αμεσότητα, την αποτελεσματικότητα και σεβόμενη πάντα αυτές όλες τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για όλα τα θέματα που προκύπτουν στο Υπουργείο Υγείας. Το έργο θα συνεχιστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
 
Κληθείσα να σχολιάσει αναφορά του Γενικού Ελεγκτή στην έκθεση του ότι δόθηκε προτεραιότητα, ως επί το πλείστον, σε διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα ως προς τη διαδικασία υλοποίησης του ΓΕΣΥ και πως τα όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης αφορούν κυρίως αύξηση αμοιβών των γιατρών, η κ. Γιαννάκη είπε ότι «αυτές ήταν συμφωνίες, οι οποίες είχαν γίνει μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα θέλουν όλα ή τίποτα οι γιατροί-Καθιστούν αγεφύρωτο το χάσμα για το ΓΕΣΥ

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο