Αν. Λειτουργός: Πρόεδρε με πληρώνουν 5,000 ευρώ για να κάθομαι

Σε μια καταγγελία- κόλαφο προέβη Ανώτερος λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο οποίος, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πληρώνεται χωρίς να εργάζεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία δημοσιεύει ο «Φ», εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία όπου βρισκόταν και ανέλαβε προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.

Πρόκειται για τον ανώτερο λειτουργό Μάριο Δρουσιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε κλίμακα Α13+2 με απολαβές €5.000 τον μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, απολαμβάνει μισθό της τάξεως των 5,000 ευρώ χωρίς να του έχει σταλεί για χειρισμό ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία, είτε από τον διευθυντή του, είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο ανώτερος λειτουργός Μάριος Δρουσιώτης αναφέρει ότι «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

Προσθέτει ότι «κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Δρουσιώτης έστειλε επιστολές στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αφού κάθεται και πληρώνεται χωρίς ουσιαστικά να παράγει έργο. 

Πάντως, οι επιστολές του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν απαντήθηκαν. «Εξακολουθώ απλά να παρευρίσκομαι στο γραφείο μου και να πληρώνομαι», αναφέρει.

Στην ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζει ότι «Είμαι βέβαιος ότι το όραμά σας για αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι πολύ διαφορετικό».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»