Ιμάμης Shakir: Το έγκλημα είναι έγκλημα είτε το διαπράξει Ε/κ είτε Τ/κ

Με αφορμή τον εμπρησμό του τεμένους της Δένειας, πριν από μια εβδομάδα, ο «Ρεπόρτερ» μίλησε με τον Imam Shakir,  του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο δράστης ή οι δράστες αυτής της ενέργειας δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είναι άνθρωποι πολιτισμένοι και φιλειρηνιστές. «Πρέπει να καταλάβουν εκείνοι που δημιουργούν τέτοια επεισόδια ότι η ειρήνη είναι ο δρόμος του Θεού. Εκείνο που επιχειρούμε να κάνουμε στην Κύπρο, δηλαδή να φέρουμε την ειρήνη, είναι το θέλημα του Θεού. Δεν μπορούν να πάνε ενάντια στη θέληση του Θεού», συμπληρώνει. 

O Imam Shakir, μιλά για την ιερότητα του «μεγάλου προφήτη» Ιησού Χριστού και της Παρθένου Μαρίας και τονίζει ότι οι "προφητείες" του Ισλάμ για τον "μεγάλο πόλεμο", που θα αρχίσει από τη Συρία ομοιάζουν με τις χριστιανικές "προφητείες". Σε σχέση με τις χριστιανικές προφητείες για την «καταστροφή της Τουρκίας από τη Ρωσία», ο Ιμάμης απάντησε ότι αυτή η προφητεία υπάρχει και στη δική τους θρησκεία, όμως «δεν θα μείνει μέχρι εκεί». Ο Ιμάμης αναφέρθηκε, επίσης, σε προφητεία για τους ISIS, λέγοντας ότι «θα έλθει μια μέρα όπου μια ομάδα μαυροφορεμένων με μαύρες σημαίες θα δρουν βίαια στη Μέση Ανατολή». 
 
Αυτούσια η συνέντευξη

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι η καταστροφή του τεμένους αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ανάλογα, η Τουρκία δεν θα έπρεπε να απολογηθεί για την καταστροφή χριστιανικών ναών και αρχαιολογικών χώρων στα κατεχόμενα;

Μετά το 1974, πολλές εκκλησίες έτυχαν κακομεταχείρισης και ασέβειας από κάποιους. Ευτυχώς, όμως, έγιναν πολλές επιδιορθώσεις από τότε. Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά κάνει επιδιορθώσεις σε εκκλησίες. Οι εκκλησίες που βεβηλώθηκαν βρίσκονται σε πρόγραμμα επιδιόρθωσης και αναστήλωσης. Δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούνται σαν στάβλοι ή αποθήκες.

Ως εκπρόσωπος μιας θρησκείας αγάπης, που είστε, καταδικάζετε τις καταστροφές χριστιανικών εκκλησιών και αρχαιολογικών χώρων στα κατεχόμενα;

Βεβαίως, είναι έγκλημα και πάλι. Δεν έχει σημασία αν είσαι Τουρκοκύπριος ή Ελληνοκύπριος. Το έγκλημα είναι έγκλημα. Αν ένας Τουρκοκύπριος δεν σέβεται μια εκκλησία, τότε είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ναι, αλλά πού είναι η συγγνώμη από την τουρκική πλευρά;

Ως θρησκευτικοί ηγέτες, λέμε ότι όλοι οι χώροι λατρείας στο νησί, χριστιανών και μουσουλμάνων, πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού. Επίσης, πρέπει να επιστραφούν στους πιστούς τους. Για παράδειγμα, ο Απόστολος Ανδρέας πρέπει να επιστραφεί στους χριστιανούς χωρίς περιορισμούς. Δεν με ενδιαφέρει αν οι πολιτικοί λένε κάτι διαφορετικό. Εγώ λέω αυτό που προστάζει η θρησκεία μου.

Ποια η αντίληψη των μουσουλμάνων για τους χριστιανούς στην Κύπρο, αλλά και ευρύτερα;

Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι εκπαιδευμένοι να μισούν ή να επιζητούν εκδίκηση. Το 90% των ανθρώπων είναι καλοί άνθρωποι και δεν αντιμετωπίζουν τους Ελληνοκύπριους ως εχθρούς, ακόμη κι αν έχουν πληγωθεί από αυτούς.

Άρα, οι χριστιανοί δεν είναι οι «άπιστοι αλλόθρησκοι»;

Σε καμία περίπτωση. Σεβόμαστε τους χριστιανούς. Τους σεβόμασταν για αιώνες.

Θέλει το κλειδί του Τεκκέ

Το Χαλα σουλταν Τεκε είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους λατρείας για τους μουσουλμάνους…

Το Χαλα σουλταν Τεκε είναι ο πιο σημαντικός χώρος λατρείας γι΄εμάς και βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του τμήματος αρχαιοτήτων ενώ θα έπρεπε να μπορεί ο Ιμάμης να ανοίγει τον ναό και να κάνει την λειτουργία. Τώρα αποφασίζει το τμήμα αρχαιοτήτων σε σχέση με το πότε θα ανοίγει και πότε θα κλείνει ο Τεκές και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Είναι ο πιο σημαντικός μουσουλμανικός ναός, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της περιοχής και θα έπρεπε να βρίσκεται υπό θρησκευτική δικαιοδοσία.

Υπάρχουν προφητείες στο Ισλάμ, όπως συμβαίνει με τον Χριστιανισμό; Σύγχρονες ή παλιές; 

Βέβαια. Όλοι οι προφήτες των χριστιανών είναι και δικοί μας προφήτες. Η Παναγία, η Παρθένος Μαρία είναι η τρίτη ιερότερη γυναίκα για το Ισλάμ. Το Κοράνι εξηγεί πώς γεννήθηκε ο Ιησούς χωρίς πατέρα, πώς ο άγγελος την επισκέφτηκε και έβαλε μέσα της ζωή και ότι η Μαρία ήταν πολύ φοβισμένη επειδή δεν την άγγιξε ποτέ άντρας. Ο Χριστός δεν είναι νεκρός διότι δεν είναι ο Χριστός που σταυρώθηκε στον σταυρό, αλλά ο Ιούδας, αφού ο Αλλάχ άλλαξε το πρόσωπο του Ιούδα με αυτό του Χριστού και έτσι σταυρώθηκε, τελικά, ο Ιούδας. Το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός έχουν την ίδια ρίζα. Προέρχονται από τον ίδιο πατέρα και μητέρα. Τον Αδάμ και την Εύα. Όπως και να ονομάζεις τον Θεό, ο Θεός είναι ένας. Η ανθρώπινη φυλή είναι μια οικογένεια. Οι μεγαλύτεροι προφήτες είναι ο Νώε, ο Μωυσής, ο Χριστός, ο Αβραάμ και ο Μωάμεθ.  «Μην κάνετε οποιοδήποτε διαχωρισμό ανάμεσα στους προφήτες μου», λέει ο Κοράνι. Δεν αποδεχόμαστε τον Ιησού ως γιο του Θεού, αλλά ως μεγάλο προφήτη και κανένας δεν δικαιούται να τον «αγγίξει». Τον έστειλε ο Θεός μέσω του Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία. Ο προφήτης Μωάμεθ ήλθε στη γη, ολοκλήρωσε την αποστολή του και πέθανε. Ο Χριστός, όμως, δεν πέθανε και δεν είναι αμφισβητούμενο πρόσωπο. Ο Μωάμεθ αποκαλούσε τον Χριστό ως «ο αδελφός μου ο Ιησούς», ο οποίος βρίσκεται στον παράδεισο με τον Θεό. Η προφητεία λέει ότι ο Χριστός θα επιστρέψει μετά τον Αρμαγεδώνα, ο οποίος είναι ο μεγάλος πόλεμος, ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, που θα αρχίσει από τη Συρία.

Χριστιανές προφητείες τοποθετούν την έναρξη του 3ου ΠΠ στην εποχή μας και μάλιστα αναφέρονται σε «σημάδια», που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία και τον κόσμο.

Μεγάλα γεγονότα θα συμβούν. Η ανθρωπότητα θα ζήσει το χάος και την καταστροφή και θα φθάσει στα όρια της εξαφάνισης. Ο στρατός του αντίχριστου θα προκαλέσει καταστροφή, όμως ο Αλλάχ δεν θα επιτρέψει την εξαφάνιση της ανθρωπότητας και θα στείλει στη γη τον Χριστό. Ο στρατός του αντίχριστου  θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους καλούς ανθρώπους υπό την ηγεσία του εγγονού του Μωάμεθ, όμως, ο εγγονός του Μωάμεθ δεν θα μπορεί να παλέψει με τον αντίχριστο. Μόνο ο Χριστός μπορεί να πολεμήσει τον αντίχριστο. Σε μεγάλες πόλεις, όπως η Μέκκα και η Δαμασκός, θα εξουσιάζει ο αντίχριστος για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά όταν έλθει η ώρα να σταλεί στη γη ο Χριστός μαζί με τους αγγέλους, θα κοιτάξει τον αντίχριστο, θα τον αποτελειώσει και θα τον σκοτώσει και τότε ο κόσμος θα μετατραπεί σε παράδεισο.

Γιατί ειδικά ο Χριστός και όχι ο Μωάμεθ;

Διότι η αποστολή του Χριστού δεν ολοκληρώθηκε. Δεν είναι νεκρός ο Χριστός.  

Βλέπετε σημάδια έναρξης 3ου Παγκόσμου Πολέμου;

Πιστεύουμε ότι ο 3ος ΠΠ θα αρχίσει από τη Συρία. Το πότε δεν το ξέρουμε, όμως υπάρχουν τα «σημάδια», όπως για παράδειγμα τα πολλά έθνη που πολεμούν σε εκείνη την περιοχή. Οι ευρωπαίοι είναι εκεί, οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι, η Κίνα, η Τουρκία. Δεν άρχισε ακόμη ο μεγάλος πόλεμος. Ο πραγματικός μεγάλος πόλεμος, ο Αρμαγεδδών, θα είναι πυρηνικός πόλεμος. Ο Μωάμεθ λέει ότι 6 στους 7 ανθρώπους θα πεθάνουν σε αυτό τον πόλεμο. Σήμερα υπάρχουν 7 δις άνθρωποι στον πλανήτη και θα χαθούν τα 6 δις. Από τους επιζώντες, κάποιοι θα συνταχθούν με τον αντίχριστο και γι αυτό ευχόμαστε όπως ο Αλλάχ στείλει τον Ιησού Χριστό στη γη το συντομότερο. Είναι κάποια από τις διδασκαλίες του Χριστού ή του Μωάμεθ κακή; Όχι. Μην κοιτάτε τώρα αυτούς τους ISIS. Αποτελούν ντροπή. Υπάρχει προφητεία του Μωάμεθ για αυτούς (τους τζιχαντιστές): «Θα έλθει μια μέρα όπου μια ομάδα μαυροφορεμένων, μακρυμάλληδων, με γένια και μαύρες σημαίες θα δρουν βίαια στη Μέση Ανατολή. Αν τους συναντήσεις και αν σου ζητήσουν νερό μη τους δώσεις. Διότι όταν θα καλούν το όνομα του Αλλάχ, ακόμα και οι άγγελοι θα κλείνουν τα αυτιά τους (allahu akbar)». Αυτό είναι σημάδι, που προμηνύει το «τέλος». Παρόλα αυτά, οι ISIS έχουν δημιουργηθεί από τις μεγάλες δυνάμεις.  Δεν ξέρουμε πότε θα έλθει η στιγμή του τέλους. Αν δούμε, ωστόσο, τα σημάδια και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με βάση τις προφητείες, τότε είναι τρομακτικό επειδή it΄s happening. 

Κάποιες χριστιανικές προφητείες κάνουν λόγο για «καταστροφή της Τουρκίας» στη διάρκεια του «μεγάλου πολέμου».

Αυτή η καταστροφή περιλαμβάνεται στην προφητεία για τον Αρμαγεδδών. Η Τουρκία, σύμφωνα με την προφητεία, θα δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία. Αυτή η προφητεία περιλαμβάνεται στις προφητείες μας. Όμως, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Όταν η Ρωσία κτυπήσει την Τουρκία, οι υπόλοιποι δεν θα κάτσουν άπραγοι να παρακολουθούν την Ρωσία. Θα εμπλακούν περισσότερες μεγάλες δυνάμεις και θα γίνει ο Αρμαγεδδών. Όταν η Τουρκία καταστραφεί, ολόκληρος ο κόσμος θα αλλάξει. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο. Θα υπάρχουν μόνο καλοί και κακοί άνθρωποι. 
 

 

Δειτε Επισης

Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία