Προβλήματα από τις αγοραπωλησίες οχημάτων χωρίς μεταβίβαση

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αγοραπωλησίες οχημάτων χωρίς να συμπληρώνεται η μεταβίβαση ιδιοκτησίας στους νέους ιδιοκτήτες, με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) να επισημαίνει τα προβλήματα που ανακύπτουν.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής είναι η δημιουργία πολλών και σύνθετων προβλημάτων στους πωλητές οχημάτων, όπως η εμπλοκή των νέων αγοραστών σε δυστυχήματα, η παράνομη στάθμευση και άλλων τροχαίων αδικημάτων που καλούνται να υποστούν τις συνέπειες.
 
Προστίθεται ότι τα προβλήματα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την επικείμενη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, γιατί τα εξώδικα και οι βαθμοί ποινής θα αποστέλλονται στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη, δηλαδή στον πωλητή αντί στον αγοραστή εάν η μεταβίβαση ιδιοκτησίας δεν ολοκληρωθεί.  
 
Οι ιδιοκτήτες - πωλητές οχημάτων καλούνται να φροντίζουν να γίνεται η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στους νέους αγοραστές προτού παραδώσουν το όχημα τους, να εκδίδουν έστω και απλή ενυπόγραφη παραλαβή του οχήματος από τον αγοραστή και να ενημερώνουν το ΤΟΜ για την πώληση του οχήματος, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο του Τμήματος «Γνωστοποίηση Αλλαγής Ιδιοκτησίας».

Τέλος, αναφέρεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες–αγοραστές των οχημάτων έχουν υποχρέωση άμεσα να φροντίζουν για τη μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεων Κανονισμών του 1984, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
 
Πηγή ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή