Δ. Συλλούρης: Επιτυχημένο το συνέδριο που συνδιοργάνωσαν τα κοινοβούλια Κύπρου-Ελλάδας

Επιτυχημένο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης το συνέδριο που συνδιοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων με θέμα «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».
 
Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Συλλούρης είπε ότι το συνέδριο σημείωσε, κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία τόσο ως προς την προσέλευση του κοινού όσο και ως προς τις ζωντανές και εποικοδομητικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του.
 
Ευχαρίστησε παράλληλα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο, όπως είπε, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και κατ’ ιδίαν πριν από την έναρξη του συνεδρίου, ενώ ανέφερε ότι οι δύο Πρόεδροι τίμησαν το συνέδριο όχι μόνο με την παρουσία τους, αλλά και με την ουσιαστική τους συμμετοχή στο συνέδριο με τις εισαγωγικές τους ομιλίες.
 
Ευχαρίστησε ακόμη τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση, που ήταν και συνδιοργανωτής, αλλά και ακαδημαϊκούς και τις προσωπικότητες του πολιτικού και του νομικού κόσμου από την Κύπρο και την Ελλάδα, πρώην και νυν βουλευτές που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.
 
Εξάλλου, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι στον τομέα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, σημαντικό γεγονός στην πορεία των σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ήταν η υπογραφή από τον ίδιο του Μνημονίου Συναντίληψης με το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο την περασμένη Τετάρτη.
 
Συμπλήρωσε ότι το Μνημόνιο περιλαμβάνει πρόνοιες, μεταξύ άλλων, για συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της τεχνολογίας, των υποδομών, του εμπορίου, του τουρισμού και της ναυτιλίας, που εμπίπτουν στην Πρωτοβουλία της Κίνας «Μια Ζώνη-Ένας Δρόμος». Το Μνημόνιο έχει ήδη μεταφερθεί στο Πεκίνο προκειμένου να υπογραφεί πολύ σύντομα από τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου και να τεθεί σε εφαρμογή, είπε.

Ο κ. Συλλούρης χαιρέτισε τέλος την παρουσία στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Ολομέλειας ομάδας καθηγητών και μαθητών του Senior School Λευκωσίας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Απειλή για βόμβα σε Boeing της British Airways στις Βερμούδες-«Ακυρώστε την απογείωση»
Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Λιγότεροι από 4 στους 10 Κύπριους έχουν καλό επίπεδο χρηματοοικονομικών γνώσεων