Όταν το ρομπότ Nicky συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας (pics)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης (6-21 Οκτωβρίου 2018), εντάσσεται στα πλαίσια ενός παγκόσμιου κινήματος που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων μέσω του προγραμματισμού.  Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Κώδικα της Ε.Ε. διοργάνωσε την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, ένα πρωτοποριακό και άκρως ενδιαφέρον Εργαστήριο με θέμα: «Μαθαίνω Προγραμματισμό με το παιδί μου».  Στο εργαστήριο αυτό γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ψηφιακή δημιουργικότητα και την κωδικοποίηση.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη συνοδεία των γονιών τους,  πέρασαν από διάφορους σταθμούς δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων προγραμμάτισαν, ρύθμισαν, σχεδίασαν, κατασκεύασαν και ολοκλήρωσαν εντολές με τη χρήση εκπαιδευτικών ρομπότ, όπως pro-bot,  bee-bot , Meet Edison, Lego WeDo 2.0 , Lego Mindstorms NXT καθώς και το λογισμικό πρόγραμμα Scratch.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Άννα Βιολάρη  και η Οικεία Επιθεωρήτρια κ. Αντρούλα Χρίστου-Γεωργίου.
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς μέλη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μετά από συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Γονέων, μετέφεραν στο σχολείο τη  NICKY, το ρομπότ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και παρουσίασαν εν συντομία μερικές από τις πολλές προγραμματισμένες  δραστηριότητές του.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ανθρωποειδές ρομπότ, να το επεξεργαστούν, να συνομιλήσουν αλλά και να παίξουν μαζί του! Οι μιμήσεις, το μουσικό ταλέντο, οι γνώσεις και η χαριτωμένη εμφάνιση της NICKY, κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων, μικρών και μεγάλων, και πρόσθεσαν μία ξεχωριστή πινελιά στην επιτυχία της Ημερίδας.

Δειτε Επισης

Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο