Το φιλμ της τελευταίας πτήσης… Έξω φρενών ταξιδιώτες, στους δρόμους υπάλληλοι

Φωνές επιβατών, ταξιδιώτες με το εισιτήριο στο χέρι, δυσαρέσκεια και απογοητευμένοι υπάλληλοι που ενημερώθηκαν ότι μένουν άνεργοι, είναι τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατεί από χθες βράδυ μετά την ανακοίνωση του λουκέτου από την αεροπορική εταιρεία Cobalt.
 
«Δύσκολες στιγμές. Η σκέψη μας κοντά στο προσωπικό της εταιρείας Cobaltair Ltd. Παράλληλα, πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών», έγραψε το πρωί στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

 

Την ώρα που δεκάδες επιβάτες βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής για να ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι οι πτήσεις ακυρώνονται λόγω της αναστολής των εργασιών της εταιρείας με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αντιδράσεις.
 
Βίντεο που εξασφάλισε ο REPORTER
 
Οι αποσκευές των επιβατών αποβιβάστηκαν από τα αεροσκάφη και κλήθηκαν να τις παραλάβουν όπως και να κάνουν από μόνοι τους διευθετήσεις για ξενοδοχεία και αναχωρήσεις με άλλες αερογραμμές.

Αρκετοί επιβάτες, με μικρά παιδιά και βρέφη, δήλωσαν ότι απλά τους ενημέρωσαν ότι η πτήση τους ακυρώθηκε επειδή έκλεισε η εταιρεία και ότι θα έπρεπε να βρουν μόνοι τους ξενοδοχείο για να μείνουν μέχρι να δουν τι θα γίνει με τις πτήσεις τους.
 
Ξένοι επιβάτες που μετέβαιναν στη Βηρυτό ανέφεραν ότι «μας λέχθηκε πως η εταιρεία σταμάτησε να λειτουργεί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, απλά μας είπαν πηγαίνετε να βρείτε ξενοδοχείο. Θα πάμε σε ξενοδοχείο αλλά υπάρχουν άτομα που δεν έχουν χρήματα και δεν γνωρίζουν που να πάνε. Δεν μας έχουν δώσει καμία εναλλακτική λύση και καμιά δικαιολογία για την ακύρωση της πτήσης μας».
Δύο φοιτητές από τη Σρι Λάνκα οι οποίοι θα αναχωρούσαν στις 2 τα ξημερώματα για Αμπου Ντάμπι  και μετά στη Σρι Λάνκα δήλωσαν «σοκαρισμένοι αφού δεν γνώριζαν τίποτε για το κλείσιμο της εταιρείας και έμαθαν από τους δημοσιογράφους τα τεκταινόμενα».
Αρκετοί Κύπριοι που μετέφεραν δικούς τους στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν για το Αμπου Ντάμπι ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της εταιρείας από τα τηλεοπτικά κανάλια χωρίς όμως κανένας από την εταιρεία να τους ενημερώσει για την ακύρωση της πτήσης τους ή με ποιο τρόπο θα πάνε στον προορισμό τους.
Σημειώνεται ότι οι πιλότοι και τα πληρώματα των πτήσεων για Τελ Αβίβ και Βηρυτό ήταν συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς να πιστεύουν, όπως ανέφεραν, «αυτό που έγινε με το κλείσιμο της εταιρείας. Ζήσαμε το κλείσιμο της Eurocypria και τώρα για δεύτερη φορά, είμαστε πάλι άνεργοι» ανέφεραν μερικοί.
Τα αεροσκάφη της εταιρείας ήταν σταθμευμένα σε χώρο που βρίσκεται πίσω από τα τουριστικά λεωφορεία ενώ η τελευταία πτήση της Cobalt έφτασε στη Λάρνακα λίγο πριν τα μεσάνυκτα από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.
*Φωτογραφίες Πέτρος Πετρή
 
Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα