Ακυρώθηκαν οι αποψινές και αυριανές πτήσεις της Cobalt

Ακυρώθηκαν οι αποψινές και αυριανές πτήσεις της Cobalt, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής:
 
«Η αεροπορική εταιρεία Cobaltair Ltd, πληροφόρησε απόψε στις 21.00 το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από αύριο το πρωί στις 00.30.
 
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία συνεδρία στο γραφείο της Υπουργού Μεταφορών στην παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμόδιων φορέων, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τον επαναπατρισμό επιβατών που θα ταξίδευαν με την Cobaltair Ltd μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018, που δεν θα πραγματοποιηθούν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, για σκοπούς αποζημίωσής τους. 
 
Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd τις επόμενες (7) μέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους.
 
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών και εκφράζει τη λύπη του τόσο για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας, όσο και για τα προβλήματα που θα προκληθούν στο επιβατικό κοινό».

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο
Την ίδια ώρα, αναστάτωση επικρατεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επισημοποίηση της είδησης πως η αποψινή πτήση της Cobalt, που φθάνει από το Λονδίνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σηματοδοτεί την οριστική προσγείωση της εταιρείας, ρίχνοντας τίτλους τέλους στη δραστηριοποίησή της στον τομέα των αερομεταφορών.
 
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρέθηκαν επιβάτες που θα ταξίδευαν με την Cobalt στις 23:10 και 23:30 με προορισμό το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό αντίστοιχα, και οι έμειναν τελικά καθηλωμένοι, δεδομένου ότι εταιρεία τερματίζει το πτητικό της πρόγραμμα.
 
Προγραμματισμένη πτήση για απόψε υπάρχει και για το Άμπου Ντάμπι , η οποία βάσει του πίνακα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας είναι προγραμματισμένη για απογείωση στις 2:10 μετά τα μεσάνυχτα.
 
 

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό