Κ. Ιωάννου: Επιβεβαιώνεται πως ιατρικοί κύκλοι επιχειρούν ανατροπή του ΓΕΣΥ

«Τα σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο, στα οποία παρουσιάζονται έγγραφα που κυκλοφορούν στην ιατρική κοινότητα και καλούν τους ιατρούς να αρνηθούν μαζικά τη συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ, φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν αυτό που μέχρι τώρα ήταν κοινό μυστικό, πως κάποιοι ιατρικοί κύκλοι, διαχρονικά πολέμιοι της εφαρμογής του ΓεΣΥ, επιχειρούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.  
 
«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό», τονίζει, «πως επιχειρείται η δημιουργία αρνητικού κλίματος ανάμεσα στην ιατρική κοινότητα, με στόχο την ανατροπή της εφαρμογής του ΓεΣΥ.
 
Εκείνο που είναι ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι θέτουν τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα υπεράνω της υγείας των Κύπριων πολιτών».
 
Ο υπουργός Υγείας σημειώνει πως σε μια περίοδο που με καλή θέληση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκονται σε διάλογο, είναι υποκρισία ορισμένοι να επιχειρούν την υπόσκαψη του ΓεΣΥ, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα προκαταβάλλοντας το αποτέλεσμα του διαλόγου με τον επίσημο θεσμό.
 
Υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας σέβεται πλήρως τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένει τα αποτελέσματά του, στην γραπτή δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Ιωάννου καταλήγει ως εξής:
 
«Προσωπικά παραμένω προσηλωμένος στην εφαρμογή των όσων ο νομοθέτης ψήφισε και τα οποία ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές επιστολές και προσπάθειες αναχαίτισης των μεταρρυθμίσεων, παραγκωνίζοντας τα συμφέροντα των ασθενών».

 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ