Διαψεύδει τα περί καταβολής διδάκτρων από φοιτητές σε Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ το Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καταβολή διδάκτρων από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως αναφέρει μέσω ανακοίνωσης, τα εν λόγω δίδακτρα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του προϋπολογισμού των δύο Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα δημοσιεύματα από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιθυμεί να τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει προπτυχιακά δίδακτρα στους Κύπριους και άλλους Ευρωπαίους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, που φοιτούν σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στις επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα εν λόγω δίδακτρα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του προϋπολογισμού των δύο Δημόσιων Πανεπιστημίων. 

Τα Σχέδια Κανονισμών που έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν ως στόχο την ρύθμιση ζητημάτων για προσφορά, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε ξένες γλώσσες. Η προσφορά ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων αποσκοπεί στην προσέλκυση ξένων φοιτητών και στην επίτευξη του στόχου του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό και διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας των φοιτητών μας. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι η στήριξη των φοιτητών και η περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και της κυπριακής κοινωνίας.

Πηγή:Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα