Για λόγους ασφάλειας η μη συμμετοχή των δασκάλων σε εξωσχολικές εκδηλώσεις

Πολύ ζεστά πήραν το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών οι δάσκαλοι μετά το τελευταίο συμβάν της απαγωγής των 11χρονων μαθητών αλλά και τις συνεχείς συζητήσεις για την ασφάλεια στους σχολικούς χώρους, αφού σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, αποφάσισαν όπως να μην συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ, γράφει πως αποφασίστηκε η μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά τις 13:05 και γενικά σε δραστηριότητες εξωσχολικού χρόνου, που περιλαμβάνει συμμετοχή παιδιών με οποιοδήποτε τρόπο.

Σχολιάζοντας στον REPORTER, την απόφαση της ΠΟΕΔ, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε πως «η απόφαση πάρθηκε καθαρά για θέματα ασφάλειας του εκπαιδευτικού και των παιδιών».

 «Δεν καλύπτεται νομικά από τις συγκεκριμένες ανεπίσημες δραστηριότητες, ο εκπαιδευτικός», συνέχισε «και σημειώνω πως η απόφαση πάρθηκε για τις δραστηριότητες που γίνονται με τη συμμετοχή παιδιών του σχολείου».

Σε ερώτηση εάν θα παρευρεθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Χαραλάμπους τόνισε πως οι παρελάσεις αυτές δεν είναι μέρος του προγράμματος του σχολείου.

«Στη δημοτική εκπαίδευση δεν συμπεριλαμβάνεται η παρέλαση στο μάθημα αλλά η συμμετοχή γίνεται εθελοντικά από κάποιους δασκάλους σε μερικούς Δήμους και Κοινότητες που διοργανώνουν παρελάσεις. Η συμμετοχή από τους δασκάλους είναι εθελοντική όπως και σε άλλες δραστηριότητες πέραν του εργάσιμου χρόνου του σχολείου. Ωστόσο, μετά τα τελευταία τα σοβαρά περιστατικά καιαπό τι στιγμή που οι εν λόγω δραστηριότητες δεν καλύπτονται νομικά από το Υπουργείο Παιδεία προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας και υγείας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ.
 
Όσον αφορά, το αν θα προβούν σε διάλογο με το Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Χαραλάμπους, πρόσθεσε πως η θέση τους και οι ανησυχίες τους θα τεθούν ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας θέτοντας το ερώτημα, εάν το υπουργείο είναι διατεθειμένο να δώσει νομική κάλυψη στους δασκάλους για αυτές τις δραστηριότητες.
 
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ:

Δειτε Επισης

Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας