Θύελλα αντιδράσεων από την αύξηση στην τιμή του υγραερίου στα κατεχόμενα

Για υπερβολή και σκληρότητα γράφει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη νέα αύξηση και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτή τη φορά στο υγραέριο.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η αύξηση φτάνει το 40% και μια φιάλη υγραερίου 10 κιλών από 59 ΤΛ (8,42 ευρώ) πωλείται 82,5 ΤΛ (11,78 ευρώ). Σύμφωνα με τη Χαλκίν Σεσί είναι η πιο μεγάλη αύξηση που έχει γίνει ποτέ στην τ/κ πλευρά σε όλες τις οικονομικές κρίσεις, που σημειώνει επίσης ότι το υγραέριο είναι αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο για τη θέρμανση από τους πολίτες.
 
Ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό το βάρος των αντιδράσεων λέγοντας ότι το «υπουργείο οικονομίας» προβαίνει σε αξιολόγηση των δεδομένων σε σχέση με την αύξηση στην τιμή του υγραερίου ενώ ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι έγινε προσπάθεια για συγκράτηση της αύξησης αλλά τα δεδομένα δεν το επέτρεπαν.
 
Ο κ. Ερχιουρμάν ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το τέλος του χρόνου δεν πρόκειται να γίνει άλλη αύξηση στο ρεύμα (ανεξαρτήτως της τιμής των καυσίμων και της ισοτιμίας).
 
Η αύξηση στο υγραέριο, είπε, δεν οφείλεται σε απόφαση της «κυβέρνησης» αλλά είναι αποτέλεσμα «της ελεύθερης αγοράς», λόγω της αύξησης στην πρώτη ύλη.
 
Στο μεταξύ, στην Αντάλεια όπου βρίσκεται ο «πρόεδρος της βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Μπιναλί Γιλντιρίμ στο περιθώριο της συνόδου των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ευρασίας.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ουλουτσάι ανέφερε ότι συζήτησαν το ενδεχόμενο το εμπόριο Τουρκίας – ψευδοκράτος να διεξάγεται πλέον σε τουρκική λίρα, εκτιμώντας ότι αυτό θα έχει άμεσο όφελος στους εμπόρους αλλά και στους πολίτες, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας