Σάββατο 8 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σειρά επαφών στη Μόσχα είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Έγκωμης

  11/10/2018 14:33
Σειρά επαφών στη Μόσχα είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Έγκωμης

Σειρά επαφών στη Μόσχα είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Έγκωμης

  11/10/2018 14:33
Σειρά επαφών είχε στη Μόσχα αντιπροσωπεία του Δήμου Έγκωμης, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου φιλίας και συνεργασίας που υπέγραψαν το 2008 οι Δήμοι Έγκωμης και Άρμπατ Μόσχας.

Ανακοίνωση από τη Δήμο Εγκωμης αναφέρει ότι την αντιπροσωπεία του Δήμου Έγκωμης που φιλοξενήθηκε στη Μόσχα αποτελούσαν ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Κυριάκου, o πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, Φιλοξενίας και Αθλητισμού του Δήμου Έγκωμης Παύλος Παύλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Λύμπουρας και Μαρία Χαραλάμπους Κουττούκη και ομάδα γιατρών που διαμένουν στην  Έγκωμη ή δραστηριοποιούνται στην Έγκωμη και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν χρήσιμες επαφές και ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες με Ρώσους συναδέλφους τους. Την ομάδα των γιατρών αποτελούσαν οι Πέτρος Παπαπέτρου, Μάριος Παιδονόμου, Ανδρέας Πίπης, Έλενα Ευαγγελάκη, Δέσποινα Παυλίδου, Παναγιώτης Κερίμης και Αναστασία Μαυρομμάτη.

Κατά την επίσκεψη, έγινε επίσημη υποδοχή στο Δήμο Άρμπατ και επαναβεβαιώθηκαν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου συνεργασίας, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί και σε νέους τομείς, όπως Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός. Ο επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Άρμπατ Μαξίμ Ντεριούγκιν και ο Δήμαρχος Έγκωμης τόνισαν ότι οι οργανωμένες ανταλλαγές επαγγελματικών ομάδων, συμβάλλουν πρακτικά στην προώθηση της φιλίας και συνεργασίας καθώς και στην απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών εμπειριών, σε διάφορους τομείς.

 Η κυπριακή αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε  στο κεντρικό, νεότευκτο κτήριο της Δούμας (Βουλής) της Μόσχας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δούμας  Αλεξέι Σιαποσνίκοφ και τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Βέρα Σάστινα. Ο Δήμαρχος Έγκωμης αναφέρθηκε στους στενούς διαχρονικούς δεσμούς φιλίας Κύπρου – Ρωσίας και ευχαρίστησε για τη σταθερή θέση της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με το Κυπριακό.

 Οι Κύπριοι γιατροί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το άρτιο δίκτυο λειτουργίας του συστήματος ασθενοφόρων Μόσχας (1204 συνολικά) σε κλήσεις επειγόντων περιστατικών καθώς και στο πολυόροφο νοσοκομείο των βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενημερώθηκαν από τη βουλευτή κ. Σάστινα, που είναι διευθύντρια του νοσοκομείου, για τον τρόπο λειτουργίας του.

 Η κυπριακή αντιπροσωπεία κατά την παραμονή της στη Μόσχα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπεύθυνο του τομέα Εμπορίου της κυβέρνησης της Μόσχας Αρτούρ Νικίτιουκ καθώς και με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδα Μαρκίδη.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε φιλοξενηθεί από το Δήμο Έγκωμης παρόμοια αντιπροσωπεία από το Δήμο Άρμπατ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας