Δευτέρα 6 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έτσι θα λειτουργεί ο θεσμός των καρτών εισόδου στα σχολεία

  11/10/2018 13:53
Έτσι θα λειτουργεί ο θεσμός των καρτών εισόδου στα σχολεία

Έτσι θα λειτουργεί ο θεσμός των καρτών εισόδου στα σχολεία

  11/10/2018 13:53
Σε πρότυπα βάσει των οποίων εφαρμόζεται σε σχολεία του εξωτερικού, θα βασίζεται ο θεσμός της κάρτας εισόδου-εξόδου που θα δοθεί στους γονείς και θα χρησιμοποιείται για την είσοδό τους στους σχολικούς χώρους, μέτρο το οποίο αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της ασφάλειας στα σχολεία.

«Είναι μια κάρτα, η οποία θα κρεμιέται στο λαιμό και με αυτή την κάρτα θα πρέπει να κυκλοφορήσεις στο σχολείο. Εμείς θα κάνουμε κάτι παρόμοιο. Θα ενημερώσουμε τους γονείς, αλλά και κάποιους άλλους δικαιούχους, τους οποίους θα ορίσει ο ίδιος ο κηδεμόνας», ανέφερε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης, μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.
 
Συναφώς, ο κ. Μαρκάτζιης, ανέφερε πως θ' αποσταλεί τυποποιημένο έντυπο προς τους κηδεμόνες, στο οποίο θα αναφέρουν το όνομα του προσθετού δικαιούχου.

«Η κάρτα θα έχει ακόμη μια χρήση. Όταν κάποιος ξένος θα εισέρχεται στο σχολείο καλό είναι να έχει αυτή την κάρτα, ώστε εάν κάποιος άγνωστος κυκλοφορεί χωρίς κάρτα να μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτός από τους δασκάλους», συμπλήρωσε ο κ. Μαρκάτζιης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάτζιη, οι κάρτες θα είναι έτοιμες τις επόμενες βδομάδες.
 

Όσον αφορά τις άδειες των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας, θέματα τα οποία απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο κ. Μαρκάτζιης σημείωσε πως έχει ήδη σταλεί νέα αυστηρότερη εγκύκλιος προς τις Σχολικές Εφορίες, καθώς και κοινοποίηση προς τους Διευθυντές σχολείων, ώστε εάν οι Εφορίες δεν προβούν στους ελέγχους να τους το υπενθυμίσουν.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας