Συνέδριο Πολιτικής Συνοχής: Υποστήριξη στην Κοινωνία & τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις


Μέσω της Πολιτικής Συνοχής υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται εκατοντάδες έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά κι Επενδυτικά Ταμεία. Για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, 2014-2020, έχουν δοθεί στην Κύπρο συνολικά €956 εκατομμύρια.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος διοργανώνει Συνέδριο με τίτλο:
«Πολιτική Συνοχής: Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις Τοπικές Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λεμεσού, καλές πρακτικές τοπικής ανάπτυξης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου «Αφροδίτη», σχέδια Χορηγιών που εφαρμόζει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν από το Enterprise Europe Network Κύπρου, σχέδια Χορηγιών που εφαρμόζει το Τμήμα Εργασίας για το Ανθρώπινο Δυναμικό και τις επιχειρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι παρουσιάσεις αυτές έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τις Τοπικές Αρχές και τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να συμβάλουν στην περεταίρω ανάπτυξή τους. Παράλληλα, στόχος είναι να αναπτυχθεί συζήτηση, μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των συμμετεχόντων, πάνω σε θέματα πρόσβασης σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πολιτική Συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

To Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, με τίτλο: “In4COHESIONInformation and Awareness for Cohesion Policy via Media. Το έργο υλοποιείται από την ΙΜΗ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και την Enoros Consulting και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στοχεύει, δε, στην ουσιαστικότερη κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει η Πολιτική Συνοχής στην Κύπρο, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσπάθεια, να γίνουν αντιληπτές οι θετικές επιδράσεις της Πολιτικής Συνοχής, τόσο στην ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και στον κοινωνικοοικονομικό ιστό ευρύτερα.
Το Συνέδριο είναι ανοικτό στον επιχειρηματικό κόσμο και πιο συγκεκριμένα προς ιδιοκτήτες, γενικούς διευθυντές και στελέχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Απευθύνεται στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε μέλη Κοινοτικών και Δημοτικών Συμβουλίων.

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.
 
Πληροφορίες Συνεδρίου:
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, 09:30-13:00, Coral Beach Hotel & Resort, Πάφος
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου