Ζητούν αναβολή των τετράμηνων εξετάσεων οι γονείς-Ενημέρωσαν Χαμπιαούρη

Για την απόφαση που έλαβε χθες η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Οργανωμένων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων, ενημέρωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Θέση των οργανωμένων γονιών, όπως ανακοίνωσε ο κ. Νικηφόρου, είναι να ζητηθεί η αναβολή των τετράμηνων εξετάσεων για τη σχολική χρονιά που διανύουμε, με στόχο να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και αν θα υλοποιηθεί ο θεσμός, να υλοποιηθεί με τη νέα σχολική χρονιά κάτω από μια σωστή, κατά την έκφρασή του, δομή.
 
Η συνάντηση Κυριάκου Νικηφόρου και Κώστα Χαμπιαούρη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας με θέμα την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία.  
 
«Έγινε μια ενημέρωση στον υπουργό, μια ανταλλαγή θέσεων», ανέφερε ο κ. Νικηφόρου. «Εμείς ενημερώσαμε τον υπουργό για τη θέση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας. Αντιλαμβάνεστε ότι μας άκουσε, κάναμε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς βλέπουμε, τόσο εμείς όσο και το Υπουργείο το θέμα αυτό. Απ’ εκεί και πέρα τις αποφάσεις θα τις πάρει το Υπουργείο Παιδείας και ευρύτερα η Κυβέρνηση», επισήμανε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο οι οργανωμένοι γονείς θα προχωρήσουν σε μέτρα σε περίπτωση που του Υπουργείο επιμείνει στην απόφασή του για εφαρμογή του θεσμού από φέτος, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ανέφερε: «Δεν θα επεκταθώ σε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, εγώ το οποία θα πω είναι ότι η θέση της Συνομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρη, ότι δεν μπορούν αυτή τη χρονιά να υλοποιηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων. Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις το θέμα για να δούμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί στη συνέχεια αυτός ο θεσμός».
 
Σημειώνεται πως αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την ΟΕΛΜΕΚ, η οποία ως γνωστό διαφωνεί έντονα με την εφαρμογή του θεσμού από την παρούσα σχολική χρονιά, καθώς και με την ΟΛΤΕΚ. 

Δειτε Επισης

Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα