Λένε ναι στη μεσολαβητική πρόταση του ΔΗΚΟ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Την απόφασή τους για ποια εκ των τριών μεσολαβητικών πρωτοβουλιών που έχουν ενώπιον τους αναμένεται να λάβουν σήμερα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίας που θα έχουν το απόγευμα.
 
Ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων βρίσκονται η πρόταση-εισήγηση της ΣΕΚ, η πρόταση των οργανωμένων γονιών και η πρόταση που υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή το ΔΗΚΟ.  
 
Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών μετέβησαν το πρωί στα γραφεία του ΔΗΚΟ, έχοντας συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος προς συζήτηση της μεσολαβητικής πρότασης που κατέθεσε.
 
Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport Fm, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε πως η πρόταση του ΔΗΚΟ βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις των εκπαιδευτικών.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, που πραγματοποιήθηκε στην απουσία του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου καθότι απουσιάζει το εξωτερικό, ο Φίλιος Φυλακτού υπέδειξε πως η πρόταση βρίσκει σύμφωνες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τις καλύπτει πλήρως.
 
«Περιμένουμε πως θα περάσει από τα Διοικητικά Συμβούλια μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους τόνισε πως η πρόταση του ΔΗΚΟ μπορεί να τερματίσει το αδιέξοδο και συνάμα να προχωρήσει τον εξορθολογισμό, ενώ και ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου σημείωσε πως είναι μια πρόταση που μπορεί να εκτονώσει την κρίση.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η πρόταση των οργανωμένων γονέων για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία
 
Η πρόταση του ΔΗΚΟ 
Η πρόταση του ΔΗΚΟ προβλέπει τα εξής:
 
*Να γίνει από όλους αποδεκτή η τελική πρόταση της διϋπουργικής επιτροπής, της 6ης  Σεπτεμβρίου, η οποία φαίνεται να αποτελεί επαρκή εγγύηση για επίλυση του προβλήματος.
 
*Η συμφωνία, με βάση την πρόταση της διυπουργικής επιτροπής, θα πρέπει να συνοδευτεί και με τις αναγκαίες πιστώσεις ωρών προς τους εκπαιδευτικούς για τυχόν αλλαγές που γίνονται εκτός της ισχύουσας, μέχρι σήμερα πρακτικής. Οι πιστώσεις αυτές μπορούν να κατανεμηθούν σε βάθος δύο έως τριών ετών για να διευκολυνθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
 
*Οι ρυθμίσεις αυτές να έχουν διάρκεια μόνο για μία σχολική χρονιά, αυτή του 2018-2019 και ακολούθως να υπάρξουν καινούργιες ρυθμίσεις, οι οποίες θα συμφωνηθούν στις κατάλληλες επιτροπές, με την  ενεργό συμμετοχή και τη συναίνεση όλων των άμεσα επηρεαζόμενων.



Η εισήγηση της ΣΕΚ
Όσον αφορά την εισήγηση που κατέθεσε η ΣΕΚ, προβλέπει εφαρμογή του κειμένου συμφωνίας Κυβέρνησης και
εκπαιδευτικών οργανώσεων της 6ης Σεπτεμβρίου, και παραπομπή των εργασιακών ζητημάτων προς συζήτηση στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόδρομος Προδρόμου: Δεν ωφελεί η εμφάνιση άλλων μεσολαβητικών προτάσεων

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων