Δεν λένε ούτε…καλημέρα, Κώστας Χαμπιαούρης και εκπαιδευτικοί

«Ο Γιώργος Σκαλιάς ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι ένας πολύ καλός μου φίλος και  συνεργάτης», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του πρώην-πλέον-, συμβούλου του και τους λόγους τους οποίους, όπως ο ίδιος ο κ. Σκαλιάς ανέφερε σε δηλώσεις του νωρίτερα, τον ώθησαν στο να λάβει την απόφαση αυτή.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γι’ αυτό παραιτήθηκε από σύμβουλος του Χαμπιαούρη ο Σκαλιάς

Ο υπουργός Παιδείας δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της ουσίας των όσων ανέφερε ο κ. Σκαλιάς, αρκούμενος να τονίσει πως εξακολουθούν να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και δεν υπάρχει οτιδήποτε προσωπικό μεταξύ τους.
 
«Ο κ. Σκαλιάς μπορεί να έχει διακόψει το συμβόλαιό του, το οποίο είχαμε για τέσσερις μήνες, αλλά εξακολουθεί να είναι σε άμεση επικοινωνία μαζί μου και δεν έχει να κάνει οτιδήποτε σε προσωπικό επίπεδο με τον Κώστα Χαμπιαούρη και τον Γιώργο Σκαλιά», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.  
 
«Ο κ. Σκαλιάς», συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, «ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι ένας πολύ καλός μου φίλος και  συνεργάτης. Σε κάποια φάση ναι, τον Ιούνιο-Ιούλιο, είχαμε πει ότι είναι καλύτερα να μείνει λίγο πίσω από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να πέσουν οι τόνοι. Αυτό ίσχυε για όλους μας και όχι μόνο για τον κ. Σκαλιά. Ήταν γενική παρότρυνση προς όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου».
 
Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για εκτόνωση της κρίσης στην παιδεία, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε πως δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί του.
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παίρνουν πάνω τους Φίλιος, Σωκράτους, Λυσάνδρου-Φιτιλιές από Νικολαΐδη   

«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη», σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας ειδικότερα την πρωτοβουλία της ΣΕΚ, είπε ότι εξ’ όσων γνωρίζει και εξ’ όσων ακούει, έχει μελετηθεί από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
«Δεν θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα αυτό για να μην θεωρηθεί, είτε παρέμβαση στις αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων είτε να ερμηνευτεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που να οξύνει την ένταση», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.
 
«Όταν έρθει κοντά μας η συγκεκριμένη πρόταση», τόνισε, «θα την μελετήσουμε και δεν έχουμε λόγο να απορρίψουμε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες είναι θα μέσα στο πλαίσιο το οποίο να έχουμε θέσει, το σωστού διαλόγου και του εξορθολογισμού της εκπαίδευσής μας».  
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον ίδιο, ο Κώστας Χαμπιαούρης υπέδειξε πως η απαξίωση ενός υπουργού, ενός ατόμου, ενός θεσμού, δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη