Το παίρνουν πάνω τους Φίλιος, Σωκράτους, Λυσάνδρου-Φιτιλιές από Νικολαΐδη

Την ώρα που επισήμως οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων προβάλλουν ως τον λόγο για τον οποίο δεν ανακοίνωσαν χθες την απόφασή τους ως προς το κατά πόσο αποδέχονται ή όχι την εισήγηση της ΣΕΚ για επιστροφή στον διάλογο με την Κυβέρνηση, το γεγονός ότι-όπως αναφέρουν- αναμένουν την εκδήλωση και άλλων πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης με αναρτήσεις του στο facebook ενισχύει την ορθότητα των πληροφοριών που θέλουν τις τρεις συντεχνίες να αντικρίζουν από διαφορετική οπτική γωνία την πρόταση της ΣΕΚ.
 
«Μόνο με Δημοψήφισμα ανατρέπεται η απόφαση Δημοψηφίσματος, για τους έχοντες άλλη επιλογή», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Νικολαΐδης, για να έρθει σήμερα το πρωί να τονίσει, επίσης με ανάρτησή του στο facebook, πως «οι εκπαιδευτικές οργανώσεις από την αρχή συμφώνησαν ότι αν δεν συμφωνήσουν όλοι δεν συμφωνεί κανένας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παλεύουν για κοινή απάντηση στην εισήγηση της ΣΕΚ οι εκπαιδευτικοί
 

 
Την ίδια ώρα, με επιστολή τους προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ γνωστοποιούν την απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων ότι η εκπροσώπηση των τριών οργανώσεων στα ΜΜΕ θα γίνεται, πλέον, μόνο από τους τρεις προέδρους(Φίλιο Φυλακτού ΠΟΕΔ, Γιάννο Σωκράτους ΟΕΛΜΕΚ, Παναγιώτη Λυσάνδρου ΟΛΤΕΚ), και μετά από επικοινωνία και συνεννόηση μαζί τους.
 
«Η ευθύνη της εκπροσώπησης είναι αποκλειστικό θέμα των Προέδρων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων οι οποίοι, ενδεχομένως, θα κάνουν διευθετήσεις τέτοιες ώστε να καλύπτονται ισότιμα όλα τα ΜΜΕ», αναφέρουν στην επιστολή τους, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η σχετική διευθέτηση αποτελεί θέση αρχής με την οποία θα μπορέσει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά η εκπροσώπηση, εάν και εφόσον χρειάζεται, παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων στα ΜΜΕ.
 
Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν στον REPORTER πως πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε με στόχο να τερματιστούν οι δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις αξιωματούχων των συντεχνιών, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν σε σχέση με τις εξελίξεις και το ποιες πρέπει να είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τα επόμενα βήματά τους.
 
Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για προσπάθεια περιορισμού της εσωστρέφειας που το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται ανάμεσα στους κόλπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αφού αποτελεί κοινό μυστικό που έχουν αναπτυχθεί δύο τάσεις και σχολές σκέψεις.
 
Η μία που θεωρεί πως θα πρέπει πια να βρεθεί η χρυσή τομή και να ανοίξει εκ νέου ο δίαυλος του διαλόγου με την Κυβέρνηση, και η άλλη- η πιο σκληροπυρηνική όπως χαρακτηρίζεται- πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την απόσυρση των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου.  

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού