Γι’ αυτό παραιτήθηκε από σύμβουλος του Χαμπιαούρη ο Σκαλιάς

Η εκπαραθύρωσή του από τις διαπραγματεύσεις-συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο υπέβαλε την παραίτησή του ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, Γιώργος Σκαλιάς.
 
Αυτό άφησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να νοηθεί ο κ. Σκαλιάς, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Super Sport Fm. Μάλιστα, ο Γιώργος Σκαλιάς δεν έκρυψε την πικρία του για την απομάκρυνσή του από τον διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, αφήνοντας υπονοούμενα ως προς το ποιος ή ποιοι πραγματικά βρίσκονται πίσω από την εκπαραθύρωσή του, αλλά και τους λόγους για την εξέλιξη αυτή.  
 
Όπως ανέφερε, ενώ από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση στην παιδεία ο ίδιος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση του Υπουργείου Παιδείας στα ΜΜΕ και είχε καταγράψει τεράστιες, όπως τις χαρακτήρισε, επιτυχίες, όπως για παράδειγμα η διευθέτηση του περιβόητου καφέ στην ΟΕΛΜΕΚ ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας και τις συντεχνίες μετά την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, έξω από το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί, του ζητήθηκε από τον Κώστα Χαμπιαούρη να μην συμμετέχει στις συναντήσεις-διαπραγματεύσεις.
 
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σκαλιά, ο κ. Χαμπιαούρης του είπε πως αυτό αποτελούσε αξίωση των συντεχνιών και πως θα έπρεπε να γίνει για να πέσουν οι τόνοι. Ωστόσο, είπε ο παραιτηθείς σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, από πλευράς συνδικαλιστών λέχθηκε στον ίδιο πως δεν έθεσαν ποτέ ένα τέτοιο αίτημα στον υπουργό Παιδείας.
 
Ο παραιτηθείς σύμβουλος του υπουργού Παιδείας πάντως, χαρακτήρισε ως φιλικότατη και πολύ στενή τη σχέση του με τον Κώστα Χαμπιαούρη, δείχνοντας να μην πιστεύει πως ήταν δική του απόφαση η απομάκρυνσή του από τον διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Την ίδια ώρα, τόνισε πως δεν πιστεύει επίσης ότι πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται, είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε τα άλλα δύο μέλη της διυπουργικής επιτροπής για την παιδεία. Δηλαδή, είτε ο Κώστας Καδής είτε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτήθηκε ο Γιώργος Σκαλιάς από τη θέση του συμβούλου του υπουργού Παιδείας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σκαλιά ο Χαμπιαούρης
 
Ο κ. Σκαλιάς, υπέδειξε πως αυτή την ώρα το θέμα δεν είναι προσωπικό, δηλαδή ο ίδιος, αλλά το μέλλον της εκπαίδευσης και δη των μαθητών.
 
Επί της ουσίας, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κρίση στην εκπαίδευση οδεύει προς το τέλος της και πως από βδομάδας η κατάσταση θα εκτονωθεί.

Δειτε Επισης

Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή