Τρίτη 24 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτονομήθηκε η«Χορωδία ΑΡΗ Λεμεσού»

  24/02/2016 15:33
Αυτονομήθηκε η«Χορωδία ΑΡΗ Λεμεσού»

Αυτονομήθηκε η«Χορωδία ΑΡΗ Λεμεσού»

  24/02/2016 15:33
Σε ιδρυτική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 19, στο οίκημα του Αθλητικού Μουσικού Μορφωτικού Συλλόγου ΑΡΗΣ Λεμεσού, αποφασίστηκε η ίδρυση νέου Σωματείου με το όνομα «Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ύστερα από 78 χρόνια πλούσιας δράσης και προσφοράς στη μουσική και τον πολιτισμό, η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού, απόκτησε επιτέλους νομική υπόσταση που θα της επιτρέψει συγκροτημένα και αποτελεσματικά να συνεχίσει τη πολύτιμη προσφορά της. 

Η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού ιδρύθηκε το 1938, από τον αείμνηστο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος και τη διεύθυνε μέχρι το 1956, όταν ανάλαβε τη διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Το 1962 η Χορωδία έκανε ένα νέο ξεκίνημα με μαέστρο τον Μαρίνο Μιτέλλα, ο οποίος τη διεύθυνε μέχρι την απόσυρση του το 2014. Από το 2015 τη διεύθυνση της Χορωδίας ανάλαβε ο μαέστρος Σόλων Κλαδάς.

Προστίθεται ότι στη μακρά διαδρομή της  η Χορωδία υπηρετεί με σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια τη ποιοτική  χορωδιακή μουσική και με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κάθε είδος χορωδιακής μουσικής, συμμετείχε σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Κύπρο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, αποσπώντας πολύ κολακευτικές κριτικές. Έχει στο ενεργητικό της επτά δίσκους με έργα Κυπρίων και Ελλαδιτών Συνθετών και έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα 4 Ευρωπαϊκά Χορωδιακά Φεστιβάλ, με συμμετοχή Κυπριακών, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Χορωδιών.  Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού έχει καθιερωθεί στη συνείδηση πολλών στη Κύπρο και στο εξωτερικό ως η καλύτερη χορωδία της Κύπρου. 

Η Χορωδία έχει συνεργαστεί με πολλούς διάσημους συνθέτες ,μουσικούς, ερμηνευτές, μαέστρους, συμφωνικές ορχήστρες  και συγκροτήματα μεταξύ των οποίων οι Κύπριοι Μάριος Τόκας, Γιώργος Κοτσώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Πιερής Ζαρμάς, Μαρτίνος Τυρίμος, οι Ελλαδίτες Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Άκης Μπαλτάς, Μπάμπης Πραματευτάκης κ.α. η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βόννης Γερμανίας, η μαντολινάτα του Niedercassel Γερμανίας κ.α.

Το νέο σωματείο αναμένει τη συμπαράσταση και βοήθεια των πολλών φίλων και εκτιμητών της προσφοράς της Χορωδίας ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει την ευγενική φιλοδοξία του να φανεί αντάξιο της λαμπρής ιστορίας και παράδοσης της Χορωδίας ΑΡΗΣ Λεμεσού, καταλήγει η ανακοίνω
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας