Το παλεύουν για κοινή απάντηση στην εισήγηση της ΣΕΚ οι εκπαιδευτικοί

Ούτε σήμερα κατέληξαν σε απόφαση κατά πόσο αποδέχονται ή όχι τις μεσολαβητικές προτάσεις που έχουν ενώπιον τους- και οι οποίες στοχεύουν στον τερματισμό της κρίσης στην παιδεία και στην έναρξη διαλόγου με την Κυβέρνηση-, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συντεχνιών, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, παρακάθισαν σε κοινή συνεδρία, κατά την οποία συζήτησαν τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, τις πρωτοβουλίες από συντεχνίες(σ.σ. ΣΕΚ) και οργανωμένους γονείς για άρση του αδιεξόδου, και τα επόμενα βήματά τους.
 
Υπενθυμίζεται πως βάσει της πρότασης της ΣΕΚ, γίνεται αποδεκτό το κείμενο συμφωνίας της 6ης Σεπτεμβρίου και παραπέμπονται προς συζήτηση στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας(ΜΕΠΕΥ) τα εργασιακά θέματα.
Σε δηλώσεις του το απόγευμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση όπως έχει μέχρι αυτή τη στιγμή διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν, τόσο την πρόταση της ΣΕΚ όσο και άλλες πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
«Με την προσδοκία», συνέχισε», «λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και την κρισιμότητα των στιγμών, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και για ομαλοποίηση της κατάστασης. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης, που θα την αναβαθμίσουν ποιοτικά», σημείωσε ο κ. Φυλακτού.
 
 «Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, «ανανεώσαμε την κοινή μας συνάντηση για την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ληφθεί η τελική απόφαση επί των θεμάτων αυτών».
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όπως είχε αφεθεί να διαρρεύσει νωρίτερα, κατά την κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, η ΟΕΛΜΕΚ φέρεται να είναι αυτή που ζήτησε αναβολή στη λήψη απόφασης μέχρι την Κυριακή, την ώρα που η ΠΟΕΔ και η ΟΛΤΕΚ φέρονται να αποφασίσει ότι αποδέχονται την εισήγηση της ΣΕΚ. 
 
Διαδοχικές αναρτήσεις του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη στο facebook, ήρθαν να προσθέσουν πάντως στο βάσιμο των πληροφοριών, οι οποίες διέρρευσαν.  

 

 
 

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη