Ανακοινώθηκε η συνεργασία Υπουργείου Παιδείας με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, η οποία έχει ως  στόχο την ενίσχυση της πολυσχιδούς προσφοράς του Ιδρύματος στην κοινωνία σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της προσφοράς μυελού των οστών.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, προγραμματίζει τη διεξαγωγή σεμιναρίων για επιμόρφωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν δράσεις στα σχολεία που υπηρετούν, ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τους στόχους του Ιδρύματος και ιδιαίτερα για τη σημασία της οργάνωσης του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 

Ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη του Ιδρύματος και ακολούθως οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν δράσεις στα σχολεία που υπηρετούν, ώστε να ενημερώσουν, να πληροφορήσουν και να ευαισθητοποιήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τους στόχους του Ιδρύματος και ιδιαίτερα για τη σημασία της οργάνωσης του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.


 

«Βασική επιδίωξη αυτής της προσπάθειας είναι η διαμόρφωση συνειδητοποιημένων και ενημερωμένων μαθητών, οι οποίοι θα αναπτύσσουν εθελοντική, κοινωνική και ανθρωπιστική δράση, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό του αρχείου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος», πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας.

Σε σχετική συνέντευξη  Τύπου παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη, οι οποίοι μίλησαν για τον ρόλο των Υπουργείων Άμυνας και  Υγείας αντίστοιχα στο Πρόγραμμα Συνεργασίας που έχουν συνάψει με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όπως και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Πόπη Κανάρη, η οποία μίλησε για την κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι λειτουργοί και το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κλήθηκαν να εγγραφούν στο Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών και να γίνουν εθελοντές δότες.

Για τον σκοπό αυτό μετά το τέλος της εκδήλωσης λειτούργησε μονάδα δειγματοληψίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»