ΣΥΚΑΛΑ: Εκτελεστική και νομοθετική εξουσία συνυπεύθυνες για μείωση περιουσιακών της πρώην Λαϊκής

Στο ένα τέταρτο της αξίας έχουν υποχωρήσει τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, η οποία βρίσκεται εδώ και έξι χρόνια σε διαδικασία εκκαθάρισης με την Κεντρική Τράπεζα ως αρχή εξυγίανσης, αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), θεωρώντας συνυπεύθυνους την εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία καθώς και ανεξάρτητους θεσμούς.

«Είστε συνυπεύθυνοι (προεξαρχούσης βεβαίως της Αρχής Εξυγίανσης) για την διασπάθιση αυτών των περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ σε επιστολή του προς τους αρμόδιους την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Άδωνις Παπαναστασίου.

Διερωτάται τι προτίθενται να πράξουν οι θεσμοί για το θέμα και υπενθυμίζει πως η Βουλή «δεν είχε την ευαισθησία» να επιτρέψει νομοθετικά στη Γενική Συνέλευση των πιστωτών της πρώην Λαϊκής να έχουν ρόλο στην διαχείριση των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

Ο Σύνδεσμος διερωτάται γιατί η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία δεν ζητούν έρευνα «και για την Κεντρική Τράπεζα, που απλά «σύλησε» τα κουφάρια μας;»

«Εσείς, με δική σας νομοθεσία τής αναθέσατε αυτό τον απόλυτο ρόλο. Γιατί δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε τα πεπραγμένα αυτής της διαδικασίας που εσείς προτείνατε, ψηφίσατε, εφαρμόσατε; Πέντε φορές παρουσιαστήκαμε στην επιτροπή Θεσμών, πήραμε (εμείς σαν σύνδεσμος και εσείς σαν Βουλή) πέντε χρονοδιαγράμματα από την ΚΤΚ / Αρχή Εξυγίανσης. Κανένα δεν τηρήθηκε», προσθέτει.

Παράλληλα, ο ΣΥΚΑΛΑ θέτει θέμα για τις περιουσίες εκατοντάδων εκατομμυρίων που ανήκαν «στον μεταστάντα Ανδρέα Βγενόπουλο και τώρα στους κληρονόμους του, να πωλούνται ανενόχλητα και όταν εκφράζουμε απορία, μας απαντούν ‘δεν ήταν στη λίστα προτεραιότητας που εξ αρχής καταρτίσαμε και ζητήσαμε παγοποίηση’» και φέρει ως παράδειγμα το ξενοδοχείο Χίλτον στην Κύπρο, το θεραπευτικό κέντρο ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα.

Μιλά για παρατυπίες στην πώληση του ΥΓΕΙΑ και προσθέτει πως όταν ζητούνται εξηγήσεις από διαχειριστές και δικηγόρους «μας αναφέρουν τι βρήκαν τελικά από αυτά που έθεσαν σε προτεραιότητα, η απάντηση είναι ‘δεν μπορούμε, είναι απόρρητο, ..προσπαθούμε’.
 
«Το μόνο σίγουρο στην όλη διαδικασία είναι η συνεχής ροή χρημάτων προς τα δικηγορικά γραφεία, λογιστές, συμβούλους και άλλους», καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι