Πλήρη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές ζήτησε η Νομική Υπηρεσία

Η Νομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησαν όπως τύχουν πλήρους ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως προς την όποια έκβαση εισαγγελικής εξέτασης για θέματα που σχετίζονται με τις διερευνώμενες υποθέσεις για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρει συγκεκριμένα ότι “σε σχέση με ανακοίνωση στην οποία προέβηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος νωρίτερα σήμερα, η Νομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησαν όπως τύχουν πλήρους ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, έτσι ώστε να πληροφορηθούν επίσημα και λεπτομερώς ως προς την όποια έκβαση εισαγγελικής εξέτασης για θέματα που σχετίζονται με τις διερευνώμενες υποθέσεις για την Λαϊκή Τράπεζα.”

Ακολούθως, προσθέτει η ανακοίνωση, “και υπό το φως της πλήρους ενημέρωσης, θα προβούν σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, που ενδεχομένως απαιτούνται, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε επηρεασμός των συνεχιζόμενων ανακρίσεων στην Κύπρο και στην Ελλάδα, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά”.

Νωρίτερα, ο κ. Βγενόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι έχει τερματιστεί η ποινική διερεύνηση για τη Λαϊκή Τράπεζα στην Ελλάδα και η “σκευωρία” - κατά την έκφρασή του - που έχει στηθεί στην Κύπρο θα καταρρεύσει και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της Λαϊκής θα αναδειχθούν με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση Βγενόπουλου
 
Κατέρρευσαν όλες οι εκ Κύπρου κατηγορίες και δικαιώθηκαν όλες οι θέσεις που κατά καιρούς έχω εκφράσει δημοσίως παρά τις θηριώδεις και συστηματικές προσπάθειες του Κυπριακού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου να πείσει τους Κύπριους πολίτες περί του αντιθέτου.
Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η υπ΄αριθμ. 1/22-2-2016 απόφαση της αρμοδίας Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών η οποία περαίωσε Προκαταρκτική Εξέταση που διεξήχθη επί 3 περίπου έτη από διάφορους Εισαγγελείς σχετικά με καταγγελίες περί διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν την Λαϊκή Τράπεζα και τα στελέχη της κατά την περίοδο 2006-2011.  Σύμφωνα με την απόφαση, που εκτείνεται σε 800 σελίδες, δεν προέκυψαν ενδείξεις περί διάπραξης πιθανών αδικημάτων και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ευρωπαϊκού  δεδικασμένου.
Κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης εξετάσθηκαν όλες οι κατηγορίες που εμπεριέχοντο στην ένορκη δήλωση του δικηγόρου κ. Α. Γλυκή, η οποία κατετέθη στα πλαίσια αγωγής της Λαϊκής Τράπεζας κατά μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και για την οποία ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά του κ. Γλυκή και της κας Αντωνιάδη για ψευδορκία και απάτη επί δικαστηρίω.  Επίσης, εξετάσθηκαν όλοι οι εκ Κύπρου ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής και σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μεταξύ άλλων, και  περί μεγάλων δανείων που δήθεν δόθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις, αλλά και κατηγορίες που αφορούσαν δήθεν παράνομες πράξεις κατά την περίοδο της εξαγοράς των μετοχών της HSBC από τη Marfinκαι τις εγκρίσεις που ακολούθως είχαν δοθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου,κατηγορίες σχετικές με την διασυνοριακή συγχώνευση του 2011,καθώς και κατηγορίες δήθεν χρηματισμού του τότε Κεντρικού Διοικητή της Κύπρου μέσω παρένθετων προσώπων.  Τέλος, εξετάσθηκαν και οι υποθέσεις της αγοράς και διακράτησης Ελληνικών Ομολόγων, καθώς και της έκδοσης Αξιογράφων Κεφαλαίου.  Για άπαντα τα ανωτέρω θέματα η αρμόδια Εισαγγελεύςαπεφάνθη ότι δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις πιθανών ποινικών αδικημάτων.  
Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελεύς έλαβε υπόψιν της μεγάλο αριθμό ειδικών Εκθέσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες παρεγγέλθησαν αρμοδίως για να εξετασθούν πολλά επιμέρους θέματα, καθώς και Έκθεση Ειδικού Πραγματογνώμονα ο οποίος διορίστηκε με εισαγγελική παραγγελία και γνωμοδότησε εφ΄όλων των προς εξέτασιν δανειοδοτήσεων και των λοιπών θεμάτων που του ζητήθηκαν. Τέλος, η Εισαγγελεύς εξέτασε και περίπου 3.000 έγγραφα που της απεστάλησαν ηλεκτρονικώς μέσω δικαστικής συνδρομής από τις Κυπριακές Αρχές, στα οποία δεν αναφέρονται οι κατηγορίες οι οποίες επί έτη διέρρεαν στην Κύπρο ως δήθεν ποινικά αδικήματα.  Αντίθετα στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνονται  και έγγραφες πληροφορίες περί ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών των δήθεν υπόπτων με το συμπέρασμα ότι ουδέν μεμπτόν προκύπτει, στοιχεία που επιμελώς απεκρύβησαν από την Κυπριακή κοινή γνώμη!
Αξίζει να τονιστεί ότι, εις το υλικό των ερευνών των Κυπριακών Αρχών που απεστάλη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν υπήρχε κανένας ισχυρισμός ή τεκμηρίωση περί δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους, ενώ αντίθετα, η σχετική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία παρηγγέλθη αρμοδίως, αποδεικνύει ότι όλα τα δάνεια που χορηγήθησαν είχαν, κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, σημαντικές υπερκαλύψεις.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τη θέση που διετύπωσα παλαιότερα.  Η σκευωρία που έχει στηθεί στην Κύπρο θα καταρρεύσει και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της ΛΑΪΚΗΣ, δηλαδή τα όργανακαι οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναδειχθούν με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Μέχρι τότε, οι προσπάθειες οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας να μετατρέψουν σε δήθεν ποινικά αδικήματα συνδυασμούς στοιχείων ενημερωτικών δελτίων και αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, παραβάσεις που ακόμη και αν είχαν διαπραχθεί, κατά το εφαρμοστέο Ελληνικό Δίκαιο δεν είναι αξιόποινες πράξεις και θα επέφεραν απλώς κυρώσεις κατά του νομικού προσώπου, στερούνται σοβαρότητος και επιδεινώνουν την θέση της Κύπρου στην εν εξελίξει Διαιτητική διαδικασία.
 

  
 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ