Πέμπτη 27 Ιουν, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Σκληρή επίθεση Αβέρωφ: Τα παιδιά δεν θα γίνουν όμηροι συμπεριφορών

  16/09/2018 13:15
Σκληρή επίθεση Αβέρωφ: Τα παιδιά δεν θα γίνουν όμηροι συμπεριφορών

Σκληρή επίθεση Αβέρωφ: Τα παιδιά δεν θα γίνουν όμηροι συμπεριφορών

  16/09/2018 13:15
Τη διαβεβαίωση ότι τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όσο και η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουν τα παιδιά να θυσιαστούν και να γίνουν όμηροι των όποιων  συμπεριφορών, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του βρίσκεται δίπλα στο μάχιμο εκπαιδευτικό και απέναντι από συμπεριφορές, που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό με ήθος.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του μνημόσυνου των Σ. Μαυρομμάτη, Μ. Κουτσόφτα, Α. Παναγίδη, Σ. Μιχαηλίδη, Ν. Χατζηγεωργίου, Μ. Μαυρομμάτη, Κ. Κωνσταντινίδη, στην Εκκλησία Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο, ο κ. Νεοφύτου διεμήνυσε προς όλους τους εκπαιδευτικούς ότι ο ΔΗΣΥ είναι «απέναντι από συμπεριφορές που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό με ήθος, που μετατρέπουν και στέλνουν μια εικόνα στην κοινωνία ότι η παιδεία ξεκινά και τελειώνει με τις σχέσεις εργοδοτούμενου και εργοδότη και όλη η συζήτηση περιστρέφεται στον αν θα διδάξουμε οκτώ λεπτά περισσότερα την ημέρα», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «αυτό αφορά μια μικρή μειοψηφία του συνόλου των εκπαιδευτικών».            

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου πρέπει να δούμε την κρίση στην Παιδεία ως μια μεγάλη ευκαιρία του συνόλου της πολιτείας, ώστε «να γίνει μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση  στην Παιδεία και να προσφερθεί στα παιδιά η εκπαίδευση που τους χρωστούμε».

«Και επιτέλους, αντί να συζητούμε μόνο τις σχέσεις εργοδότη - εργοδοτούμενου, ας κοιτάξουμε πως μέσα από τη μεταρρύθμιση θα δώσουμε τις ευκαιρίες στις δεκάδες χιλιάδες νέους, στο αύριο του τόπου μας, να πάρει τα καλύτερα εφόδια, γιατί οι μικρές χώρες, όπως η Κύπρος, δεν μπορούν να στηριχτούν στη δύναμη είτε της γεωγραφίας, είτε της αμυντικής ή οποιασδήποτε άλλης δύναμης. Χώρες σαν την Κύπρο η μεγαλύτερη τους δύναμη και το μεγαλύτερο ενεργητικό τους στοιχείο είναι τα μυαλά των ανθρώπων της», ανέφερε.

Επιπλέον, είπε ότι πρέπει μέσα από την Παιδεία να δοθούν τα εφόδια στα ταλέντα να διαπρέψουν, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και παγκόσμια, για να συμπληρώσει ότι « έχουμε όλα αυτά τα εχέγγυα και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη μέσα από την κρίση να βγάλει κερδισμένη την παιδεία και τα παιδιά».

«Εισερχόμενος σήμερα μέσα στο ναό», πρόσθεσε, «με πλησίασαν δύο γυναίκες. Η μία πολύ ηλικιωμένη. Με πήρε από το χέρι και μου είπε ‘μην ξεχνάτε ότι είμαστε και εμείς που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα, με τη σύνταξη των 500 ευρώ’. Αυτό είναι καμπανάκι σε όλους μας. Και σε όλους εμάς, που μόνο ασχολούμαστε όταν υπάρχουν κρίσεις, για συγκεκριμένους τομείς. Η άλλη, μια νεαρότερη γυναίκα, μου είπε κάτι εξίσου σημαντικό. ‘Να χαρείτε τα παιδιά μας. Να μην θυσιαστούν και να μην μείνουν όμηροι της οποιασδήποτε κρίσης, Ο γιος μου είναι τελειόφοιτος και δεν θα ήθελα να τους στερήσω το δικαίωμα να διεκδικήσει την ανώτερη και ανώτατη μόρφωση του’», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια την κάθε μάνα ότι «όσον αφορά το ΔΗΣΥ -και είμαι σίγουρος και για την κυβέρνηση- δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και να μείνουν όμηροι κάποιων συμπεριφορών τα παιδιά, το μέλλον αυτού τόπου».

«Από την άλλη», κατάληξε, «και ένα μήνυμα στη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μάχιμων εκπαιδευτικών που είναι στα τάξη όχι μόνο για τη γνώση αλλά για να διαπλάθουν και τους χαρακτήρες. Είμαστε δίπλα στο μάχιμο εκπαιδευτικό, είμαστε απέναντι από συμπεριφορές που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό με ήθος, που μετατρέπουν και στέλνουν μια εικόνα στην κοινωνία ότι η παιδεία ξεκινά και τελειώνει με τις σχέσεις εργοδοτούμενου και εργοδότη και όλη η συζήτηση περιστρέφεται αν θα διδάξουμε οκτώ λεπτά περισσότερα την ημέρα και αυτό αφορά μια μικρή μειοψηφία του συνόλου των εκπαιδευτικών».
 
Τις δηλώσεις Νεοφύτου ακολούθησε αντίδραση εκ μέρους ΑΚΕΛ και διά στόματος Άριστου Δαμιανού ο οποίος είπε:

"Μετά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Χάρη Γεωργιάδη σήμερα πήρε την σκυτάλη της απαξίωσης, των απειλών και των αφορισμών σε βάρος των εκπαιδευτικών ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
Μίλησε για εκπαιδευτικούς χωρίς ήθος και για τα παιδιά που είναι «όμηροι» των εκπαιδευτικών. Την ώρα μάλιστα που οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές των Μαθητών στηρίζουν τον αγώνα των καθηγητών τους και χρεώνουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη με αυταρχισμό.
Αυτοί που προκάλεσαν και συντηρούν την κρίση στην παιδεία δεν είναι άλλοι από τους κυβερνώντες και τον Συναγερμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως στόχος τους είναι η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και η συνολική απαξίωση των εκπαιδευτικών."
 
Στην απάντηση Δαμιανού ο ΔΗΣΥ επανήλθε λίγο αργότερα με ανακοίνωση-ανταπάντηση στην οποία ανέφερε πως:
 
"Αν το ΑΚΕΛ, μέσα από αυτές τις ξεκάθαρες δηλώσεις στήριξης και του δημοσίου σχολείου και των μάχιμων εκπαιδευτικών, θέλει να κατανοήσει αυτά που το βολεύει για να συνεχίσει να ρίχνει λάδι στην φωτιά, εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να πράττουμε αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος. Για να φτιάξουμε, όπως επίσης και σήμερα ανέφερε ο Πρόεδρος της παράταξης, ένα δημόσιο σχολείο που να δίνει στους μαθητές τα εφόδια που χρειάζονται όχι για να επιβιώσουν αλλά για να διαπρέψουν."
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας