Ανέλαβαν δράση οι γονείς-Σε ρολό μεσολαβητή για ειρήνευση στην παιδεία

Ρόλο μεσολαβητή με στόχο να επέλθει έστω και την τελευταία στιγμή ειρήνη στον τομέα της παιδείας και να μην πραγματοποιηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ανέλαβαν οι οργανωμένοι γονείς.
 
Οι οργανωμένοι γονείς συναντήθηκαν το πρωί με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη για να εξετάσουν την όλη κατάσταση, όπως έχει δημιουργηθεί μετά και την εξαγγελία των απεργιακών μέτρων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Θέση των οργανωμένων γονιών αποτελεί πως τις μέρες των απεργιών των εκπαιδευτικών, τα παιδιά να παραμείνουν στο σπίτι τους για λόγους ασφαλείας.
 
Την ίδια ώρα, σε μια μεσολαβητική προσπάθεια, επικοινώνησαν με τους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων προκειμένου να συναντηθούν εντός της ημέρας μαζί τους για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει πρόσφορα έδαφος άρσης το αδιεξόδου.  
 
Ο Υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους γονείς, είπε ότι θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους, προσθέτοντας ότι έχουν ενημερωθεί οι γονείς για τη συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι οι οργανωμένοι γονείς, όπως τον ενημέρωσαν, θα καταβάλουν μια προσπάθεια για «να δούμε πώς μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο».
 
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Χρίστος Αυγουστίνος, υπέδειξε πως τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά και οι γονείς από την 48ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί είναι πολλά.
 
Επισήμανε, παράλληλα, πως οι οργανωμένοι γονείς όλων των βαθμίδων, επικοινώνησαν με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να συναντηθούν και να συζητήσουν μαζί τους το θέμα των απεργιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνεται το πλάνο της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των απεργιών
 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς