Στήνεται το πλάνο της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των απεργιών

Δεν αποτελούν αυτοσκοπό τα αντίμετρα για την Κυβέρνηση, η οποία προτάσσει το διάλογο και δηλώνει ότι αν γίνει αποδεκτή η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου, μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό το πρωί, όπου επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Επισκοπής, ο Κώστας Χαμπιαούρης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι στόχος της Κυβέρνησης παραμένει ο διάλογος. 
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγώνας αντοχής κι’ όποιος αντέξει-Κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί μετρούν δυνάμεις
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέτει σε επιφυλακή για επιστράτευση τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς η Κυβέρνηση

«Τα αντίμετρα δεν αποτελούν αυτοσκοπό για την Κυβέρνηση εμείς προτάσσουμε τον διάλογο, υπάρχει μια συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου που αν γίνει αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, του δημόσιου σχολείου που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, που έχουν να κάνουν με την ειδική εκπαίδευση, που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές σχολές, την επαγγελματική αγωγή, τη συμβουλευτική, τον αναλφαβητισμό, τη βία και την παραβατικότητα. Αυτά είναι η ουσία και όχι όλα τα άλλα στα οποία χανόμαστε», υπογράμμισε ο Κώστας Χαμπιαούρης.

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη χαθεί ο διδακτικός χρόνος των παιδιών. «Θα μελετήσουμε όλα αυτά τα ενδεχόμενα. Ναι, έχουμε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε να έχουμε σύντομα συνάντηση ως διυπουργική επιτροπή. Σε μια περίπου ώρα(σ.σ. πραγματοποιείται αυτή την ώρα), θα έχω συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς στο γραφείο μου και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω όλα τους πιθανούς τρόπους αυτής της κατάστασης».

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς θα συζητήσει με τους οργανωμένους γονείς, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε «εφ’ όλης της ύλης. «Θέλω να ακούσω τους γονείς τι έχουν να μου πουν και πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση αυτή στην οποία βρισκόμαστε».

Ερωτηθείς για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής με το Γενικό Εισαγγελέα,  ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί.
 
«Αναμένω απάντηση, δεν ξέρω, έχουμε στείλει επιστολή χθες, αντιλαμβάνεστε ότι έχει το πρόγραμμά του,  γνωρίζει και ο ίδιος τη σοβαρότητα του θέματος και είμαι σίγουρος ότι το συντομότερο δυνατό θα έχουμε αυτή την επαφή», σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας.
 
Όπως έχει προαναφερθεί, ο Κώστας Χαμπιαούρης έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς.  
 
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου είπε ότι πάνε στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, θα ακούσουν τι έχουν να τους πουν, θα μελετήσουν τα πάντα, αλλά πρωτίστως θα αναπτύξουν την ιδέα τους ότι πρέπει να γίνει η ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί η λύση.
 
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σε σημερινή ανάρτηση του στο facebook, γράφει:
 
«Δυστυχώς όσα ακούγονται από την Κυβέρνηση για δήθεν μέτρα για αντιμετώπιση της απεργίας, καταδεικνύουν τον πανικό, την απόγνωση που βρίσκονται. Όσα ακούσαμε για να επιστρατεύσουν συνταξιούχους, αδιόριστους, γονείς, κ.λπ., είναι παράνομα και ανήκουστα. Είναι επικίνδυνα και αστεία. Τα λάθη δεν διορθώνονται με χειρότερα λάθη. Ανησυχώ…Τι μπορεί να πουν εάν απεργήσουν: Οι τραπεζικοί...Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Οικονομικών ή Εξωτερικών....Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας...Οι πιλότοι...Οι γιατροί...Οι νοσοκόμοι...Απίστευτα, ανήκουστα και πολλά άλλα που αρχίζουν με το α-στερητικό».

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat