Επιστρέφουν ξανά την μπάλα στην Κυβέρνηση και συντηρούν την αβεβαιότητα

Με την αβεβαιότητα να παραμένει όσον αφορά το μέλλον της εργασιακής ειρήνης στον τομέα της εκπαίδευσης αρχίζει αύριο η νέα σχολική χρονιά, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να συντηρούν την παρατεταμένη κρίση και να ρίχνουν ξανά πίσω στην Κυβέρνηση το γάντι για τα επόμενα βήματα.
 
Έχοντας απορρίψει και την τελευταία πρόταση που τους υποβλήθηκε από την Κυβέρνηση, σε κοινή συνεδρία που πραγματοποίησαν σήμερα ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, αποφάσισαν όπως υποβάλλουν τις θέσεις τους προς την Κυβέρνηση και επανέλθουν με νέες συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων στις πέντε το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης προς αξιολόγηση των απαντήσεων που θα έχουν ενώπιον τους και για λήψη τελικών αποφάσεων.

 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, σε περίπτωση κατά την οποία η απάντηση που θα πάρουν από την Κυβέρνηση θα είναι αρνητική ως προς τις θέσεις τους, οι συντεχνίες αναμένεται να λάβουν κοινή απόφαση για λήψη μέτρων.
 
Σημειώνεται πως μέχρι να έχουν την απάντηση της Κυβέρνησης και μέχρι να καταλήξουν οι ίδιες στις τελικές τους αποφάσεις, οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών θα συνεχίσουν να έχουν σε ισχύ τα μέτρα που ήδη έχουν αποφασίσει, πλην εκείνου που αφορά στη διανομή των βιβλίων, το οποίο και οι τρεις συντεχνίες από την περασμένη βδομάδα ανακοίνωσαν πως αποσύρουν.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες πως η τελευταία πρόταση που υπέβαλε προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι η τελική και δεν επιδέχεται διαπραγμάτευσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγματα και μηνύματα Χαμπιαούρη στους εκπαιδευτικούς  
 

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021